1. Maja 2019.

Pucnjava blizu zgrade ministarstva; “Ako budemo morali, koristićemo oružje”

Big Portal

On je to izjavio pošto je objavljeno da grupa pristalica samoproglašenog predsednika Huana Gvaida ide ka rezidenciji predsednika Nikolasa Madura.

“Svako ko dođe do predsedničke palate i koristi nasilje biće sprečen nasiljem. Ako budemo morali da koristimo oružje, koristićemo“, rekao je Padrino Lopes.

Gvaidov mentor pobegao iz kućnog pritvora i zatražio azil – propast “državnog udara”?
Ministar je naveo da će opozicija, koju predvodi Gvaido, biti odgovorna za svaku smrt na ulici, ukoliko do nje dođe i optužio je protivnike režima Madura da žele krvoproliće.

Prethodno su se pojavili snimci na kojima se vidi kako grupa Gvaidovih pristalica, zajedno sa naoružanim pripadnicima vojske, koji su otkazali poslušnost Maduru, ide prema predsedničkoj palati.

“Venecuelanske vlasti su bile ozbiljne u najavama da će koristiti oružje. Neposredno po obraćanju ministra, pucnjava je izbila u okolini sedišta Ministarstva saobraćaja u Karakasu“, preneli su mediji.

Dodaje se i da se na snimcima vidi kako pripadnici policije razmenjuju vatru sa nepoznatim osobama, koje su navodno pucale i na civile koji su se nalazili unutar zgrade.

Ministar je dodao i da je mala grupa vojnika stala na stranu Gvaida, kao i da su se pojedinci već vratili pod komandu Madura.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare