PUCAO NA POLICIJU Hasanbašiću ukinuta presuda od 14 godina robije - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

PUCAO NA POLICIJU Hasanbašiću ukinuta presuda od 14 godina robije

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Mustafi Hasanbašiću (42) zvanom Muća iz Tešnja koji je bio osuđen na 14 godina zatvora za pokušaj ubistva policajca kod Doboja u martu prošle godine.

Predmet je vraćen Okružnom sudu u Banjaluci na novo suđenje. Hasanbašića je u februaru ove godine banjalučki Okružni sud osudio zbog četiri krivična djela na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina.

Hasanbašić je bio optužen da je teško krivično djelo počinio zajedno sa Benjaminom Ćostovićem (22) koji je ranije osuđen na 18 mjeseci zatvora, jer je pesnicom udario policajca i pokušao da mu otme pištolj. Ćostović je u septembru 2018. godine osuđen u Okružnom sudu Banjaluka i to nakon sporazuma koji je sklopio sa Republičkim javnim tužilaštvom.

Hasanbašića i Ćostovića optužnica je teretila da su 9. marta 2018. godine u mjestu Glavica kod Dodoja napali policijsku patrolu koja ih je uočila dok su konzumirali narkotike.
Hasanbašić je pucao na policijsku patrolu i oteo taksi vozilo, dok je Ćostović udario policajca i od njega pokušao da otme oružje. Čim je vidio policiju, Hasanbašić, za kojim je bila raspisana i potiernica zbog izbjegavanja zatvorske kazne, počeo je da bježi, odbacivši torbu iz koje je izvadio pištolj.

Kada su mu policajci naredili da stane, pucao je u njihovom pravcu. Hasanbašić je tokom bijega uspio izbjeći policijski punkt, ali je naknadno otkriven nadomak Jablanice, gdje je i uhapšen.

Mustafa Hasanbašić je poznat policiji po činjenju krivičnih djela, a iza sebe ima i pravosnažne sudske presude zbog teških krivičnih djela. Vrhovni sud FBiH 2007. godine pravosnažno ga je osudio na sedam godina robije, jer je 1997. u Cirihu ubio Italijana Đuzepea Sidu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Pronađena droga, uhapšeno jedno lice

M.

Nove sankcije EU zbog migranata

M.

“Još je dug put pred nama”

M.

Ostavite komentar