Pucali na svadbi u Vogošći pa uhapšeni - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pucali na svadbi u Vogošći pa uhapšeni

Tri osobe su uhapšene nakon što je danas oko 14.20 sati obaviještena policija Kantona Sarajevo da je došlo da upotrebe oružja na lokalitetu ulice Miholjići, Opština Vogošća.

Odmah po dojavi na navedeni lokalitet upućeno je više patrola policijskih službenika koji su potvrdili da je prijava osnovana, te da se radi o svadbenom okupljanju, iako su ranije od strane nadležnih organa donesene naredbe i preporuke kojima se zabranjuju okupljanja s ciljem prevencije širenja virusa korona.

Daljim operativnim radom policijski službenici su otkrili osobe koje su učestvovale u izvršenju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i držanje oružja bez odobrenja nadležnog organa, te su slobode lišena tri lica, koja su smještena u prostorije za zadržavanje Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo po čijem ovlaštenju su policijski službenici Uprave policije izvršili uviđaj na mjestu događaja i tom prilikom pronašli 71 čahuru usljed upotrebe oružja.

Na osnovu usmene naredbe dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres jednog vozila u kojem je pronađen jedan pištolj, a potom i jedne kuće u kojoj je, takođe, nađen jedan pištolj, koji se, kao dokazi, dovode u vezu sa izvršenjem opisanih krivičnih djela.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

“Upozoravamo sve one koji se u ovoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa ponašaju neodgovorno i ne poštuju naredbe nadležnih organa, da će biti sankcionisani u skladu sa zakonom, pogotovo ukoliko svojim ponašanjem dodatno uznemiruju javnost, kao što je to bio slučaj danas, gdje su, osim okupljanjem, dodatno i upotrebom oružja, izazvali nepotrebnu opasnost po građane koji žive na ovom lokalitetu. Građane pozivamo na punu saradnju sa policijom Kantona Sarajevo, te da policiji prijavljuju eventualna saznanja o okupljanjima na području Kantona Sarajevo, kao i druga saznanja od interesa za opću sigurnost građana i njihove imovine”, poručuju iz MUP-a KS.

FENA

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

Ostavite komentar