"Publika na Zvezda – Milan je prihvatljiva uz samo jedan uslov" - BIGportal.ba
Fudbal

“Publika na Zvezda – Milan je prihvatljiva uz samo jedan uslov”

Epidemiolog profesor dr Branislav Tiodorović smatra da bi dozvoljavanje publike na utakmici između Crvene zvezde i Milana bilo rizično.

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa je objasnio da bi publika bila prihvatljiva ukoliko bi se obezbedila fizička distanca, međutim, sumnja da je to izvodljivo.

U suprotnom, onda bi ovaj sportski događaj mogao da izazove novi talas korona virusa.

“Sigurno nam je potrebno sportskih aktivnosti. I ja spadam u one koji su se nekada bavili sportom, i podržavao sam ga i sada ga podržavam. I treba da se obezbede uslovi. Ali sada bi dopuštanje takve utamice sa 15.000, 20.000 gledalaca, iako je ovo važna utakmica ne samo za Crvenu zvezdu, već i za državu, bio veoma veliki rizik, koji bi mogao, ipak, da proizvede neki novi talas. Ako bi se obezbedilo da se drži distanca onda bi to bilo prihvatljivo, međutim, ja nisam siguran da bi to moglo da se obezbedi u potpunosti i zato je to veliki rizik”, rekao je prof. dr Tiodorović on za RTS.

Zvezda dočekuje ekipu Milana 18. februara u okviru 1/16 finala Lige Evrope.

Ukoliko Krizni štab dozvoli navijače na stadionu, crveno-beli mogu da puste u prodaju do 30% kapaciteta “Rajka Mitića”, prema pravilima UEFA.

U tom slučaju pravo preče kupovine ulaznica imali bi članovi kluba.

Danas objavljeno

Englesko finale na vidiku: Viljareal brani čast kontinentalne Evrope

Zeljka

Piksi o pozivu Vladimira Stojkovića da prati Partizan: To sam shvatio kao šalu

Zeljka

Zvezda podržala borbu protiv neregularnosti: Igramo časno, tražimo izbore u FSS

Zeljka

Ostavite komentar