PUBG Mobile bilježi 540 odsto veću zaradu - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

PUBG Mobile bilježi 540 odsto veću zaradu

Verzija Battle Royale igre za PC i konzole je zbog problema ostala u senci drugih naslova i ovih dana ne beleži preterano oduševljavajuće rezultate.

Sa druge strane, PUBG Mobile postiže ogroman uspeh i nastavlja da raste, pa je tako sada ostvario zaradu za čak 540% veću u odnosu na prethodnu godinu. Izraženo novcem, ovaj naslov je ovog avgusta zaradio 160 miliona dolara, dok je za tokom istog meseca prošle godine, ostvareno svega 25 miliona dolara profita.

Za ovaj ogromni rast je najviše zaslužna Kina kao tržište i gigant Tencent, koji je omogućio monetizaciju u najmnogoljudnijoj zemlji i rezultati su odmah postali vidljivi.

Ovo je takođe pomoglo da se PUBG Mobile probije na sam vrh kada je u pitanju ukupna zarada i za sobom je sa preko milijardu dolara profita ostavio Fortnite i Knives Out, piše Play.

Kinesko tržište je izuzetno zahtevno i svaka igra mora proći kroz dosta tešku proceduru kako bi stekla uslov za pojavljivanje, ali je već više puta dokazano da se to mnogim developerima značajno isplati, a PUBG Mobile je još jedan dobar pokazatelj.

Izvor:play.co.rs

Danas objavljeno

Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

Vanja A

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Ostavite komentar