Psiholog otkrio problem: Belgijanci nisu ponosni na svoju zemlju - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Psiholog otkrio problem: Belgijanci nisu ponosni na svoju zemlju

Hrvatska i Belgija u četvrtak igraju odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala.

Belgijanci su u težoj poziciji jer imaju bod manje od Hrvata i Marokanaca, koje čeka susret sa najslabijim timom u grupi Kanadom.

Loši rezultati u Kataru su doveli do haotičnih odnosa unutar belgijskog tima, a mediji su pisali da su se igrači čak i tukli.

To su na pres konferenciji demantovali kapiten Eden Azar i golman Tibo Kurtoa. O problematičnoj situaciji govorio je i timski Džef Brauvers.

U intervjuu za belgijski medij “Sporzu” osudio je negativnosti među igračima te istakao da samo “stvaranje pozitivne atmosfere može da pomogne”.

Brauvers s igračima radi na daljinu te je predložio da im se pusti snimak gola Nasera Čadlija iz 94. minuta osmine finala Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, kojim je Belgija s 3:2 pobedila Japan i otišla u četvrtfinale.

“Bilo bi naivno tvrditi da je sve u redu kada nije. Amerikanci su ponosni što igraju za svoju zemlju, Španci također, Ganijci također, a Belgijci nisu. Ima pretencioznih igrača, što se ponekad brka s ponosom. Saigrači se međusobno komentarišu jer nemaju poverenja jedni u druge. Ljudi se svađaju nakon faze koja bi inače trebalo da bude podsticaj ekipi“, rekao je Brauvers.

Brouwers veruje da je negativnu atmosferu moguće preokrenuti u kratkom roku ako igrači počnu da drukčije razmišljaju.

“Pomoći može samo stvaranje pozitivne atmosfere. S ekipom kakva je bila protiv Kanade i Maroka, to neće ići”, 
izjavio je belgijski psiholog.

“Ekipu treba podsetiti na dobre trenutke. Zato sam predložio prikazivanje snimea Čadlijevog gola protiv Japana. To je savršen prikaz svega što je fudbal. Mnogo je nesvesne napetosti na takvom turniru. Trener i igrači moraju međusobno da razgovaraju i na sto stave što imaju da kažu”, objasnio je Brauvers.

“Reč je o međusobnom poverenju. Važno je voditi profesionalno dug razgovor. Sada je najvažnije govoriti o fudbalu i ispraviti rezultate. Možete uspeti samo ako igrači imaju strast te ako su uporni i istrajni
“, dodao je reprezentativni psiholog.

Belgija je Svetsko prvenstvo otvorila neuverljivom pobedom nad Kanadom (1:0), nakon čega je izgubila od Maroka (2:0).

S tri boda nalazi se na trećem mestu Grupe F, dok Hrvatska i Maroko imaju po četiri.

Belgiji je za prolaz u osminu finala potrebna pobeda nad Hrvatskom, vicešampionom sveta.

Danas objavljeno

Mari, kralj “valjd karti”

Vanja A

Da li Obradović žali za NBA ligom?

Vanja A

Ministarka čestitala Lebronu i naljutila De Koloa

Vanja A

Ostavite komentar