12. Augusta 2022.

Psi lutalice okupirali igralište u Motikama, mještani u strahu za djecu

Big Portal

Kazao je ovo za “Nezavisne” mještanin Motika Dragan Petrić, koji ističe da su mještani ovo igralište napravili od svog novca.

“Već mjesecima se borimo s ovim. Situacija je postala toliko loša da više ne smijemo s djecom da izađemo na igralište, a pogotovo ne da ih pustimo same”, kazao je Petrić.

Prema njegovim riječima, dosadašnji apeli gradu i azilu nisu urodili plodom jer, kako kaže, i kad se odazovu već bude prekasno, a često se desi i da se vrate ako pse ne zateknu odmah na licu mjesta.

“Kada ih nazovemo oni dođu dan poslije ili predveče kad se psi već razbježe”, kazao je ovaj mještanin.

Dodaje da se radi o velikim divljim psima bez vlasnika i strahuju jer psi djeluju opasno.

“Ovdje pretežno žive mladi bračni parovi s djecom, tako da ovo predstavlja veliku opasnost po sve nas, a naročito djecu”, ističe Petrić.

Psi su se prvo okupljali oko crkve u Motikama. Sada su, kako kaže Petrić, prešli na igralište, a hodaju i po ulicama.

“Otkako smo napravili igralište psi se tu okupljaju. Svaki naš poziv dosad je bio neuspješan. Iz nekog razloga ova lokacija im je zanimljiva”, kazao je Petrić.

Nezavidnu situaciju u ovom dijelu grada potvrdio je i mještanin naselja Motike, koji je kazao da se ovdje zna okupiti i do 15 pasa.

Prema njegovim riječima, problem sa psima nažalost nije nov, jer se oni već mjesecima okupljaju i oko crkve.

“Veliki je problem to što su se sada približili kućama, tako da ne smijemo djecu da puštamo ni u svoja dvorišta da se igraju”, kazao je ovaj mještanin.

“Pored naših kuća nalazi se ogromno zapušteno privatno imanje koje niko već mjesecima ne održava. Do sada smo strepili da li će s tog imanja doći zmije i miševi, a sada moramo da gledamo da li će izletjeti i neki bijesan pas”, kaže on.

Pored toga, kako kaže, ti psi laju po cijelu noć i nekad je nemoguće spavati.

“Nadam se da će neko brzo reagovati jer u naselju imamo dosta male djece”, zaključuje ovaj zabrinuti roditelj.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare