PSA Grupa ne kupuje Jaguar Land Rover - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

PSA Grupa ne kupuje Jaguar Land Rover

Da li važi stara izreka “Gde ima dima, ima i vatre” u slučaju spekulacija o prodaji Jaguar Land Rovera?

Na spekulacije da bi PSA Grupa mogla kupiti Jaguar Land Rover od Tata motorsa, obe kompanije su reagovale negacijom. PSA Grupa kaže da trenutno stvara neophodan kapital kako bi funkcionisala u budućnosti, ali da će razmisliti ako se u budućnosti pojavi prilika kao što je bila Opel-Vauxhall. Predstavnici JLR-a su još oštriji – “Politika naše kompanije je da ne komentariše spekulacije u medijima, ali možemo potvrditi da u ovim navodima nema istine”.

Ove reakcije izazvala je jedna britanska Novinska Asocijacija koja tvrdi da je imala uvid u dokumentaciju PSA i JLR u kojoj se istražuju detalji koji bi doveli do smanjenja troškova nakon integracije. Pozivajući se na “neidentifikovanu osobu” iz JLR, pregovori dve kompanije idu ubrzanim tempom.


Ali u ovim spekulacijama ima istine verovatno ćemo brzo saznati, ali poznato je da CEO PSA Grupe Carlos Tavares traži put kako bi Grupi obezbedio prisustvo van Evrope. U tom kontekstu, za Tavaresa je atraktivan FCA, pre svega zbog marke Jeep, a ne krije ni da bi saradnja sa General Motorsom i JLR mogla otvoriti vrata ka svetu.

Tata Motors ima svoje probleme sa JLR, kako zbog velikog pada prodaje u Kini, tako i neizvesnošću sa Brexitom, a u narednih 14 meseci mora da obezbedi milijardu dolara kako bi servisirala nadolazeće obaveze, dok ulaganja u elektrifikaciju vozila stvaraju ogromne troškove.

Izvor: Dmotion

Danas objavljeno

Zavirite u budućnost: Kako će izgledati Nissan automobili 2030.

Vanja A

Proizvođači automobila iznalaze kreativne načine da se izbore s nestašicom čipova

Vanja A

Vožnja „nepopularnog“ automobila i internet „stručnjaci“

Vanja A

Ostavite komentar