PS5 najbrže prodavana konzola u istoriji Sonija - već prodato 10 miliona primeraka - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

PS5 najbrže prodavana konzola u istoriji Sonija – već prodato 10 miliona primeraka

Kompanija je otkrila da je prodala 10 miliona PS5 konzola do 18. jula, osam mjeseci nakon premijere 12. novembra.

Na taj način, PS5 je postala najbrže prodavana konzola do sada, nadmašujući prodajne brojke PS4 za skoro mesec dana. Sony smatra da to nikako nije mali podvig imajući u vidu pandemiju i stalne nestašice čipova, koju su navodno sputavale i prodaju konzola.

“Prerano je reći” na kojim tržištima najbolje ide prodaja, s obzirom na široku potražnju, rekao je Šef PlayStation-a Džim Rajan u intervjuu za GamesIndustry.biz, ali je istakao da je kinesko tržište prijatno iznenađenje. Kompanija je rasprodala zalihe sa početka proizvodnje PS5 kako je rekao, “vrlo, vrlo brzo”, uprkos lokalnom tržištu fokusiranom na mobilne igre i poslovne modele igara koje su besplatne za igru.

Foto: Hopix Art / Shutterstock.com

Ipak, čak i ako bi Sony uspeo brzo da prevaziđe nestašicu hardvera, i dalje postoji nedostatak ekskluzivnih naslova za PS5 izvan Ratchet & Clanka: Rift Apart i Returnnal, piše Engedget.

Najveće igre imaju tendenciju da budu poboljšane verzije igara koje su dostupne za PS4, poput Spider-Man-a: Milesa Moralesa, pa čak i nadolazeći blockbusteri poput Horizon Forbidden West-a će imati PS4 izdanja. Iako se čini da je potražnja još uvek velika, možda neće biti mnogo dodatnog podsticaja za kupovinu PS5 dok Gran Turismo 7 i drugi ekskluzivni naslovi ne izađu na tržište.

B92.

Danas objavljeno

Microsoft ponovo objavio PC Health Check aplikaciju za Windows 11

Zeljka

Robot Sophia, prva Android građanka na svijetu, kaže da želi da ima bebu

Zeljka

HP je predstavio najnovije Spectre x360 2-in-1 laptopove

Vanja A

Ostavite komentar