13. Februara 2020.

Prženi kupus, krompir i jabuka: Zvuči nespojivo, ali …

Big Portal

Sastojci

  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 3 srednja krompira
  • 1/2 praziluka
  • 400 g domaćih kobasica
  • 3,4 čena bijelog luka
  • 1 kisela jabuka
  • ulje ili mast
  • so, biber i aleva paprila

Priprema

Krompir skuvati u ljusci, pa ga oguliti i isjeći na krupnije. Na ulju ili masti propržiti praziluk sjeckan na kolutove, dodati mljevenu papriku, biber i so. U to ubaciti kuvan krompir i izmješati.

Na ulju propržiti kobasice sa obe strane, pa u tu masnoću ubaciti sjeckan bijeli luk, kupus sječen na tanke rezance i jabuku na tanje kriške. Dinstati i propržiti oko 20 minuta bez dodavanja vode na tihoj vatri.

Dodati mljevenu papriku, biber i sve izjednačiti. U podmazan pleh na dno staviti restovan krompir, a odozgo kupus. U sredinu staviti kobasice. Možete ih presjeći na pola.

Premazati uljem i peći u rerni oko 30 minuta da se sve lijepo zapeče.

(superzena.b92.net)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare