Prženi kupus, krompir i jabuka: Zvuči nespojivo, ali ... - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Prženi kupus, krompir i jabuka: Zvuči nespojivo, ali …

Idealan ručak za cijelu porodicu. Za one koji vole kiseli kupus u svim varijantama, ovo će biti raj za nepce.

Sastojci

  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 3 srednja krompira
  • 1/2 praziluka
  • 400 g domaćih kobasica
  • 3,4 čena bijelog luka
  • 1 kisela jabuka
  • ulje ili mast
  • so, biber i aleva paprila

Priprema

Krompir skuvati u ljusci, pa ga oguliti i isjeći na krupnije. Na ulju ili masti propržiti praziluk sjeckan na kolutove, dodati mljevenu papriku, biber i so. U to ubaciti kuvan krompir i izmješati.

Na ulju propržiti kobasice sa obe strane, pa u tu masnoću ubaciti sjeckan bijeli luk, kupus sječen na tanke rezance i jabuku na tanje kriške. Dinstati i propržiti oko 20 minuta bez dodavanja vode na tihoj vatri.

Dodati mljevenu papriku, biber i sve izjednačiti. U podmazan pleh na dno staviti restovan krompir, a odozgo kupus. U sredinu staviti kobasice. Možete ih presjeći na pola.

Premazati uljem i peći u rerni oko 30 minuta da se sve lijepo zapeče.

(superzena.b92.net)

Danas objavljeno

Turšija – zimski lijek za mnoge bolesti

Vanja A

Pastirska pita

Vanja A

Ove namirnice ojačavaju imunitet i pomažu u borbi protiv virusa

Vanja A

Ostavite komentar