Sastojci
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 3 srednja krompira
- 1/2 praziluka
- 400 g domaćih kobasica
- 3,4 čena bijelog luka
- 1 kisela jabuka
- ulje ili mast
- so, biber i aleva paprila
Priprema
Krompir skuvati u ljusci, pa ga oguliti i isjeći na krupnije. Na ulju ili masti propržiti praziluk sjeckan na kolutove, dodati mljevenu papriku, biber i so. U to ubaciti kuvan krompir i izmješati.
Na ulju propržiti kobasice sa obe strane, pa u tu masnoću ubaciti sjeckan bijeli luk, kupus sječen na tanke rezance i jabuku na tanje kriške. Dinstati i propržiti oko 20 minuta bez dodavanja vode na tihoj vatri.
Dodati mljevenu papriku, biber i sve izjednačiti. U podmazan pleh na dno staviti restovan krompir, a odozgo kupus. U sredinu staviti kobasice. Možete ih presjeći na pola.
Premazati uljem i peći u rerni oko 30 minuta da se sve lijepo zapeče.
(superzena.b92.net)