Prvorođenoj bebi u Banjaluci zlatnik i 1.000 KM - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

Prvorođenoj bebi u Banjaluci zlatnik i 1.000 KM

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, u ime grada, darovao zlatnikom i sa 1.000 KM prvorođenu bebu u Banjaluci, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Stanivuković je rekao da je, saznavši da su potom rođeni i blizanci, odlučio da, mimo protokola, kao gradonačelnik Banjaluke daruje i njih sa po 500 KM.

“Ovo je poruka koliko nam je važna demografska i pronatalitetna politika”, rekao je Stanivuković novinarima ispred Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a u Banjaluci.

On je dodao da, s obzirom na epidemiološku situaciju, nije predviđen ulazak kod porodilje i bebe, te će dežurni ljekar preuzeti poklone i naknadno ih uručiti.

Stanivuković je rekao da grad Banjaluka nema demografa ili tijelo pri gradskoj Skupštini koje se bavi isključivo demografskom politikom, te naveo da je plan da se ide u tom pravcu.

Dežurni ljekar u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Saša Savić rekao je novinarima da je prva beba dječak rođen jutros u 7.30 časova.

“Beba i majka su dobro, porod je završen carskim rezom”, naveo je Savić.

On je istakao da je u protekla 24 časa rođeno devet beba, od kojih šest dječaka i tri djevojčice.

Danas objavljeno

Moskva: Počeli neradni dani, rade samo prodavnice i dostava

M.

Saobraćajna nezgoda na magistralnom putu Doboj-Modriča, ima povrijeđenih

M.

Kristijan Šmit se danas obraća u Parlamentu BiH

M.

Ostavite komentar