Prvo veliko sistemsko ažuriranje za PlayStation 5 omogućava zanimljive funkcije - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Prvo veliko sistemsko ažuriranje za PlayStation 5 omogućava zanimljive funkcije

Prvo veliko sistemsko ažuriranje za PlayStation 5 omogućava zanimljive funkcije

Sony je objavio novo softversko ažuriranje za PlayStation 5, istakavši da je to prvo veliko sistemsko ažuriranje koje je konzola dobila. Kompanija je potvrdila da ažuriranje stiže sa podrškom za USB skladište i veliki broj novih društvenih funkcija.

Međutim, pored ovoga, otkrivene su i neke nove funkcije koje prethodno nisu najavljivane. Tu je HDR promena, koja omogućava da PlayStation 5 automatski gasi HDR izlaz kada se detektuje sadržaj koji nije HDR.

Pored toga, nove HDMI-CEC funkcije stižu sa ovim ažuriranjem. Tu je One-Touch Play koji automatski pali korisnikov TV i prebacuje se na odgovarajući ulaz kada se upali PS5. Moguća je i opcija zasebnog paljenja Power Off Link-a, koji će PS5 staviti u “rest mode” kada se isključi displej koji je povezan na konzolu.


Sony je dodao i 120Hz podršku za 1080p PC monitore, pa gejmeri mogu da iskoriste prednosti viših frejmrejtova ukoliko imaju monitor koji podržava visoke stope osvežavanja.

Sve navedeno stiže kao dodatak uz glavnu karakteristiku, koja je implementirana sa najnovijim ažuriranjam, a to je podrška za eksterni USB skladišni postor koji će PlayStation 5 korisnicima omogućiti da prebacuju svoje igre između PS5 SSD-a i kompatibilnih USB diskova.

Izvor: SlashGear

Danas objavljeno

Corsair donosi Elite LCD seriju AIO kulera

Vanja A

Predstavljen Google Pixel 6

Zeljka

Netfliks koristi više od 214 miliona ljudi

Zeljka

Ostavite komentar