Prvo platite pretplatu, pa onda može gas do daske - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Prvo platite pretplatu, pa onda može gas do daske

Nakon što se čuveni bavarski proizvođač automobila odvažio da uvede pretplatu za opcije kao što su grejanje sjedišta i volana, sada je i Mercedes krenuo tim putem, ali sa nešto agresivnijim pristupom.

Prema novom sistemu koji je uveden u SAD, novi električni automobili ovog proizvođača, ukoliko plaćate online pretplatu koja iznosi 1.200 dolara godišnje, dobićete bolje ubrzanje na vašem automobilu. Koji ste platili. Ne, ne šalimo se.

Za 100 dolara mesečno, bez poreza dobićete opciju da ostavite nekoga u prašini iza sebe na semaforu. Samo brže. Nova pretplata pokriva Mercedes EQ EQE 350 i EQS 450 vozila, kao i SUV verzije ovih modela, a vozači dobijaju elektronsko povećanje performansi motora i njegovog obrtnog momenta.

21C0762_014.jpg

Izvor: Mercedes-Benz

Mercedes kaže da se radi o pojačanju od 20 do 24 odsto, što znači, na primer da će EQ 350 SUV da ubrzava od 0 do 100 km/h za oko 5,2 sekunde, umesto 6,2 sekunde, koliko im je potrebno bez pretplate.

U moru pretplata koje plaćamo na mesečnom nivou, ne možemo da kažemo da nas je iznenadio ovaj potez kompanije Mercedes. Intel je pre neki dan predstavio svoj sistem pretplate za serverske procesore, koji vam daje opciju da otključate određene funkcionalnosti, tek nakon što platite za njih.

Ukoliko ovo posmatrate iz ugla potrošača, ceo ovaj koncept može vam delovati nefer, jer plaćate dodatno za hardverske funkcionalnosti koje već postoje u vašem uređaju/automobilu. Kada plaćate mesečnu pretplatu za telefon, internet, striming servise, softver i druge usluge, izgleda da ćete sada listi da priključite i svoj automobil. Bilo da želite da idete brže ili da brže zagrejete zadnjicu u zimskim mesecima.

22C0291_115.jpg

Izvor: Mercedes-Benz

Pored BMW i Mercedes, i Toyota je najavila još krajem prošle godine da će uvesti mesečnu pretplatu za daljinsko paljenje automobila preko ključa. Naravno, tu je i Tesla, kompanija koja je još 2019. godine uvela „Acceleration Boost“ koji omogućava da Model 3 ubrzava sekund brže od 0 do 100 kilometara na sat za jednokratnu naknadu od 2.000 dolara.Share

Benchmark.

Danas objavljeno

Honda kao niko do sada: Na vodonik, ali i na struju

Zeljka

Kineski Xpeng stiže na evropsko tržište sa električnim modelima P7 i G9

Zeljka

Oglasili prodaju „poršea“ vrijednih 148.000 dolara za 18.000

Zeljka

Ostavite komentar