Prvo: "Možete li vi u BiH mirno da se raziđete", a sad: "Nisam znao" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Prvo: “Možete li vi u BiH mirno da se raziđete”, a sad: “Nisam znao”

Predsednik Slovenije Borut Pahor danas se obratio javnosti i izneo svoje stavove o velikoj potrebi što bržeg uključivanja zemalja Zapadnog Balkana u EU.

Tom prilikom je poručio da je iskreni i dokazani prijatelj BiH i da nije znao ništa o nezvaničnim dokumentima tokom poslednje posete Sarajevu.

“Odbijam sve opasne ideje o promeni granica”, naglasio je.

Zatim se osvnuo na BiH i njegovu poslednju službenu posetu Sarajevu.

Kazao je da je iskreni i dokazani prijatelj BiH i da je kao predsednik Slovenije u BiH bio sedam puta. Podsetio je da je bio i u Srebrenici i odao počast žrtvama genocida i poslao snažne poruke.

“Na poslednjem sastanku sa članovima Predsedništva BiH nisam znao ništa o non pejperu, ni pre ni kasnije. Zamislima o konačnom raspadu Jugoslavije se odlučno protivim jer smatram da to nije moguće postići mirnim putem”, naglasio je.

Podsetimo, Željko Komšić je u ponedeljak potvrdio da je predsednik Slovenije Borut Pahor rekao da su sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Komšić je izjavio da je nakon toga Pahor upitao: “Možete li se vi u BiH mirno razići?”

Kako navodi Komšić, on i Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsedavajući Milorad Dodik rekao da je to moguće.

Danas objavljeno

Sprema se zakon protiv Kineza zbog Pelješkog mosta?!

M.

Teška saobraćajna nesreća kod Gradačca

M.

Šef Pentagona otkriva da li će Amerika oboriti kinesku raketu

M.

Ostavite komentar