Prvi tvit osnivača te mreže prodat za specifičnu sumu - 2.915.835,47 dolara - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Prvi tvit osnivača te mreže prodat za specifičnu sumu – 2.915.835,47 dolara

Nakon dve nedelje provedene na tržištu, CEO Tvitera Džek Dorsi prodao je svoj prvi tvit kao NFT (non-fungible token).

Tvit je prodat za specifičnu sumu od 2.915.835,47 dolara.

Pobedničku ponudu dostavio je preduzetnik Sina Estavi, koji je cenu držao visokom od 6. marta, kada je ponudio 2,5 miliona dolara, a koju je dodarno povisio u posebnom trenutku.

Dorsi je 5. marta tvit stavio na digitalnu aukciju kao NFT – digitalno dobro koje živi na itirijum blokčejnu. Ponude su dostavljane putem platforme “Valuables by Cent”, na kojoj ljudi mogu da kupuju tvitove koji su “potpisani od strane originalnih kreatora”, preneo je Verdž.

NFT je digitalno dobro koje vam dozvoljava da trgujete vlasništvom jedinstvenih digitalnih proizvoda i preko blokčejna pratite ko ih poseduje. NFT je skraćenica od “non-fungible token” i tehnički može da sadrži bilo šta digitalno, uključujući i crteže, animirane GIF-ove, pesme ili čak predmete iz video-igrica. NFT može da bude jedinstven, kao slika (na platnu) ili kopija više predmeta, kao što su karte ili sličice za menjanje, ali blokčejn prati ko ima vlasništvo nad fajlom.

On je ranije najavio da će pobedničku svotu konvertovati u bitkoin i donirati ih za pomoć Africi, organizaciji “Giv direktli”, koja novac daje direktno siromašnim ljudima, što je i uradio.

Danas objavljeno

Novi Apple Watch Ultra izdržava ozbiljno maltretiranje, uključujući i udarce čekićem

Vanja A

Najmoćniji iPhone će ubuduće nositi drugačije ime?

Vanja A

Američki špijunski satelit lansiran u orbitu

Vanja A

Ostavite komentar