6. Januara 2022.

Prvi turski automobil predstavljen na sajmu CES 2022 u Las Vegasu

Big Portal

Prvi turski automobil Togg izložen je na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES 2022 u Las Vegasu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), javlja agencija Anadolija.

U saopštenju uprave turske kompanije navodi se da je koncept prvog autohtonog turskog automobila Togg pokrenut kako bi se kreirao globalni brend čije intelektualno i industrijsko vlasništvo 100 posto pripada Turskoj te koje čini jezgro turskog ekosistema mobilnosti.

Izvršni direktor turskog proizvođača, Gurcan Karakas, tim povodom izjavio je da nisu klasična automobilska kompanija.

“Mi sebe definšemo kao tehnološku kompaniju. Zato i jesmo na CES-u, mestu susreta inovacija i prvenaca u tehnologiji. Mi smo tehnološka kompanija koja posluje u oblasti mobilnosti, osnovana na geografskom području gde se susreću Istok i Zapad, razum i emocije. U novom svetu, gde se automobilska industrija ubrzano transformiše u ekosistem mobilnosti, kreiramo rešenja za mobilnost, stavljajući korisnika i podatke u sami fokus delovanja”, kazao je Karakas.

Sajam potrošačke elektronike CES 2022 održava se od 5. do 7. januara u Las Vegasu.

Iz kompanije Togg su ranije saopštili da testnu proizvodnju automobila pokreću krajem jula 2022. godine.

Kompanija ima za cilj da do kraja 2022. godine proizvede električni kompaktni SUV u sklopu masovne proizvodnje vozila. Nakon što budu završeni homologacijski testovi, prvo SUV vozilo u C segmentu biće lansirano na tržište u prvom kvartalu 2023. godine.

U Dolini tehnologije u Gebzeu u Turskoj 27. decembra 2019. godine upriličena je svečanost “Put ka inovacijama” na kojoj je predstavljen prototip prvog turskog automobila, još jednog u nizu tehnoloških i industrijskih iskoraka Turske u protekle dve decenije.

Uprava kompanije Togg u oktobru 2021. godine objavila je da su izvršena sva aerodinamička i aeroakustična testiranja automobila.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare