Prvi slučaj virusa korona u državi Njujork, građani ispraznili trgovine - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Prvi slučaj virusa korona u državi Njujork, građani ispraznili trgovine

Američka država Njujork potvrdila je u nedjelju kasno uveče prvi slučaj zaraze virusom korona.

U saopštenju, guverner Endrju Kuomo je rekao da je žena u 30-im godinama zaražena virusom korona dok je bila u Iranu i sada je izolivana u svom domu.

“Pacijentica ima respiratorne simptome, ali nije u kritičnom stanju i nalazi se u kontrolisanoj situaciji od dolaska u Njujork”, rekao je Kuomo.

Prvi slučaj u Njujorku dogodio se dan nakon što su zdravstveni zvaničnici države Vašington objavili da je jedan pacijent umro, što je bio prvi smrtni slučaj od COVID-19 u Sjedinjenim Američkim Državama.

Guverner Kuomo je kazao da je rizik i dalje nizak u Njujorku, a da vlasti marljivo upravljaju situacijom i da će nastaviti objavljivati informacije koje su im dostupne.

Odmah po saznanju da se pojavio prvi slučaj virusa korona u Njujorku, police u prodavnicama počele su se prazniti, jer se građani pripremaju za širenje opasnog virusa.

Virusom korona, koji se prvi put pojavio u Kini, zaraženo je više od 89.000 ljudi u svijetu, a smrtno je stradalo preko 3.000. Virus korona, koji je službeno nazvan COVID-19, se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Vuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 50 zemalja širom svijeta.

Najviše oboljelih izvan Kine registrovano je u Sjevernoj Koreji i to 4.212 ljudi, a slijedi Italija gdje je registrovano 1.694 zaraženih i 34 smrtna slučaja.

Danas objavljeno

Izbori u Brazilu: Bolsonaro ili Lula?

M.

Opšti izbori u BiH

M.

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

M.

Ostavite komentar