Prvi put u zadnjih 8 godina Xbox prodaja prestigla PlayStation u Japanu - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Prvi put u zadnjih 8 godina Xbox prodaja prestigla PlayStation u Japanu

Prema najnovijim brojkama Xbox Series S prodaja je duplo veća u odnosu na PlayStation 5 u Japanu u poslednjih sedam dana, što je nešto što se nije desilo u poslednjih 8 godina.

Prema pisanju portala Famitsu koji prati japansko tržište igara i redovno objavljuje brojke prodaje konzola i igara u poslednjih sedam dana Microsoft je prodao 6.120 Xbox Series S konzola, naspram 2.693 PS5 konzola, dok je Xbox Series X u istom periodu prodat u samo 105 primeraka.

XboxGP.jpg

Nasuprot njima Nintendo Switch je i dalje dominantna konzola koja se u istom periodu prodala u neverovatnih 65.322 primerka. Naravno, po ukupnom broju prodatih konzola Sony i dalje dominira sa 1.620.838 PS5 konzola naspram 204.877 Xbox Series S i X od početka prodaje.

Microsoft platforma ima veliki put ispred sebe, ali brojke trenutno pokazuju da se situacija menja u njihovu korist. Da li su u pitanju cena, dostupnost, nedostatak pravih ekskluziva, cena pretplate ili kombinacija faktora ostaje da vidimo, ali se čini da Xbox konzole uzimaju sve veći zamah, posebno u regionu u kojem su Sony i Nintendo uvek bili dominantni.

PSP.jpg

Velika prednosti koju ima Microsoft konzola je Xbox Series S sa cenom od oko 300 dolara, dok se PS5 prodaje za 500 dolara. Dodajte tome i jeftiniju Xbox Game Pass pretplatu u odnosu na PlayStation Plus i jasno vam je zbog čega se sve više korisnika odlučuje za Xbox umesto PS5.Share

Benchmark.

Danas objavljeno

Kako da uštedite internet na putu s Google Maps navigacijom

Vanja A

NASA želi nuklearne reaktore na Mjesecu

Vanja A

Solana pravi svoj kripto-telefon pod nazivom Saga

Vanja A

Ostavite komentar