14. Januara 2022.

Prvi put u britanskom Vogueu naslovnicu krasi čak devet afričkih modela

Big Portal

Afrički modeli Adut Akech, Anok Yai, Majesty Amare, Amar Akway, Janet Jumbo, Maty Fall, Nyagua Ruea, Abény Nhial i Akon Changkou, prema riječima glavnog urednika, inače prvog crnog urednika Voguea u njegovoj 130 godina dugoj historiji, Edwarda Enninfula, “redefiniraju ulogu modela”, a upravo je on donio odluku da će njih devet krasiti izdanje za februar.

https://www.instagram.com/p/CYraLtTsSg4/?utm_source=ig_web_copy_link

Urednik ih je i stilizirao za naslovnicu o kojoj danas piše cijeli svijet.

“Čarobno… zadivljujuće… veličanstveno… ovo je cover 2022. godine, božanstveno… nevjerovatno briljantno, fantastično…, samo su neki od komentara na Instagramu.

Nakon desetljeća i desetljeća dominacije bijelih modela, ovih devet dama zasluženo su dobile svojih pet minuta slave. No, valja naglasiti kako je cijeli tim koji je radio na naslovnici sastavljen od crnaca. Osim urednika, tu je fotograf Rafael Pavarotti, novinarka Funmi Fetto koja je intervjuirala svih devet modela za ovu priliku.

https://www.instagram.com/p/CYrcBgRBF_W/?utm_source=ig_web_copy_link

Frizure je radila Virginie de Pinto Moreira, makeup Ammy Drameh, manikure Pebbles Aikens, a set dizajn Ibby Njoya.

– U početku sam se osjećala stvarno izolirano. Ali sada je moje pleme iza pozornice. Svojim prijateljima mogu govoriti svojim jezikom, govori Anok Yai, zvijezda naslovnice i jedna od nekoliko modela sudanskog naslijeđa koji trenutno dominiraju modnim pistama.

https://www.instagram.com/p/CYrdpc4hGuT/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Azra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare