Prvi put od početka pandemije; od ponedeljka mjere protiv nevakcinisanih - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Prvi put od početka pandemije; od ponedeljka mjere protiv nevakcinisanih

Njemačka je imala rekordni broj novih infekcija koronavirusom, odnosno 50.196 novih slučajeva u 24 sata.

To je znak snage tog talasa epidemije koji pogađa Nemačku, objavio je Institut Robert Koh.

To je prvi put od početka pandemije da je u jednom danu pređen prag od 50.000 novih slučajeva. Broj umrlih u 24 sata bio je 235.

Kancelarka na odlasku Angela Merkel ocenila je u sredu “dramatičnim” novo jačanje epidemije koronavirusa u zemlji, koje je posebno uočljivo od oktobra.

“Pandemija se ponovo širi na spektakularan način”, rekao je njen portparol pozivajući regionalne vlasti, koje su nadležne za zdravstvena pitanja, da ponovo uvedu mere kako bi se situacija stavila pod kontrolu.

Pritisak je istovremeno poraostao na jedinice intenzivne nege i ceo bolnički sistem.

Više država koje su snažnije pogođene, kao što su Sarska i Bavarska te odnedavno Berlin, uvelo je nove restrikcije prema necijepljenim osobama, koje su najjače pogođene u ovom valu pandemije. Od ponedeljka Berlin će zabraniti nevakcinisanim osobama pristup restoranima bez terasa, barovima, sportskim dvoranama i frizerskim salonima.

Negativni test neće više omogućavati ulazak u te javne prostore ako osoba nije cijepljena ili ne može dokazati da se oporavila od bolesti.

Ukupno je u Njemačkoj od početka pandemije zaraženo 4.9 miliona ljudi.

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar