Prvi put: Netfliks snima "Kraljicu Sono" po narudžbini Južne Afrike - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Prvi put: Netfliks snima “Kraljicu Sono” po narudžbini Južne Afrike

Kompanija Netfliks koja je isključivo snimala dokumentarne emisije, igrane filmove, ali za televiziju, već nekoliko godina snima i igrane filmove za prikazivanje na velikom platnu, a sada je snimila prvi igrani film koji je podeljen u šest delova, a naručilac je Južna Afrika.

To je špijunski triler, a glavna junakinja je krupna dama koja nosi raskošnu garderobu i ume da se bije sa muškarcima koji imaju oružje.

Južnoafrički serijal “Kraljica Sono” ima sve što se očekuje od klasičnih špijunskih trilera, ali ima dosta scena koje ilustruju prošlost Afrike kao i razgovora na temu geopolitike tog dela sveta.

Naoružana banda koja bi mogla da bude teroristička, ali i kao borci za slobodu, deklariše se kao neko kome je cilj oslobođenje Afrike iz “kandži” kolonizatora. Najpozitivniji lik u seriji glavnog negativca naziva neokolonizatorom i “uklanja” ga.

Netfliks je, inače, prvi američki studio koji je snimio serijal po narudžbini, a prema scenariju koji je napisan u Južnoj Africi i to je prvi korak ka osvajanju međunarodnog tržišta za TV programe ali i značajan skok ka tome da se prihvati snimanje serija za Afriku u SAD.

Serijal “Kraljica Sono” je klasični triler, ali se radnja događa u supsaharskoj Africi, što je ipak nešto novo.

Kao u slučaju drugih filmova koji su snimljeni u egzotičnim zemljama, poput “Kraljevstva” iz Južne Koreje ili skandinavskog “Ragnaroka”, na njima se može videti uticaj američke produkcije koja se može prepoznati po humoru i načinu na koji su snimljene scene sukoba.

Za “Kraljicu Sono” scenario je napisao i igra glavnu ulogu južnoafrička zvezda Kagiso Lediga. Glavnu žensku ulogu igra Perl Tusi koja je igrala u serijalu “Kvantiko” u kome je bila agent CIA i advokatica.

Kraljica Sono ume odlično da bije, ali seriju opterećuje priča o njenoj majci aktivistkinji koja je misteriozno ubijena dok je kraljica Sono bila dete. Pobeda protiv aparhejda pod vođstvom Nelsona Mandele polako se gubi dok heroji borbe protiv dominacije belaca mirno pune svoje džepove korumpiranim novcem.

U priču je umešana i ruska obaveštajna služba koja ima specijalan odred koji se zove “Finalno rešenje”.

U seriji ima dosta humora i ekipa glumaca je veoma dobra, iako nisu preterano poznati izvan podsaharske Afrike, ali kritičar Njujork tajmsa je pozitivno ocenio seriju, jer donosi izuzetno lepe eksterijere iz Zimbabvea, Kenije i sa Zanzibara.

Danas objavljeno

Stvari koje trebaš znati ako želiš da imaš psa i mačku istovremeno

Vanja A

10 savjeta kako da potrošiš manje u trgovini

Vanja A

Engleski bend Dipeš Mod najavio novi album i turneju

Vanja A

Ostavite komentar