Prvi pun mjesec 2021. učiniće da se osjećamo ultra dramatično - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Prvi pun mjesec 2021. učiniće da se osjećamo ultra dramatično

Mirna energija sezone Vodolije možda će vladati ovog mjeseca, ali prvi pun mjesec 2021. godine osvijetliće nebo dramom, strašću i vatrometom, u četvrtak, 28. januara u vatrenom znaku Lava.

Pun mjesec u januaru odvija se u carstvu fiksnog vatrenog znaka Lava, koji će u prvi plan dovesti naše kreativno samoizražavanje. Daje nam priliku da zakoračimo u središte pažnje i otkrijemo naše najzaigranije, najzabavnije i najprimjerenije strastvene projekte – i pravo je vrijeme da povučete i neke hrabre poteze u carstvu romantike. Stanje svijeta možda neće biti blistavo ili glamurozno, ali pun mjesec u Lavu poziva nas da budemo pomalo teatralni u svom ličnom izrazu, čak i ako to samo znači stavljanje crvenog ruža.

Međutim, pun mjesec će biti u kvadratu s nepredvidivim Uranom i usijanim Marsom, a suprotstaviće se moćnim planetama Jupiter i Saturn. Sve ove svađe oko planeta povećaće ionako jak nebeski potencijal za dramu, ali dobre vibracije punog mjeseca u Lavu osiguravaju da možemo osvijetliti bilo koju lošu situaciju.

Dakle, duhovno značenje astrologije punog mjeseca u januaru 2021. odnosi se na upravljanje bijesom i upotrebu samokontrole kako biste iskoristili svoju inicijativu i entuzijazam.https://hrgde.adocean.pl/files/akaroetqhcm/qgjtnispto/xgnhcnmnet/index.html

Foto: instagram/galaxy.echoes

Aspekti punog mjeseca

Sunce nasuprot Mjeseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus u naredne dvije sedmice ove mjesečeve faze. Suprotstavljene sile poput posla nasuprot kući ili onoga što vam treba nasuprot onoga što želite stvaraju unutrašnju napetost i vanjske pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje vam oduzimaju energiju.

Lunarne osobine emocija i instinkta dostižu svoj vrhunac pri punom mjesecu. Zato koristite povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevladali sve izazove u vezi. Podsvjesnost omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete vidjeti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativne osjećaje koji uzrokuju disharmoniju.

Mars u kvadratu sa punim mjesecom daje nezasitnu potrebu da udovoljite svojim strastvenim željama. Ali dinamičnost i borbeni duh mogu vas učiniti impulsivnim. Podsvjesni nagon za impulsivnim djelovanjem donosi opasnost od preuzimanja rizika. Potrebna je dodatna pažnja da se ne povrijedi ili nanese štetu.

Međutim, zadržavanje ljutnje nije pametno. Pokušajte kontrolisano osloboditi svoje agresivne osjećaje. Izbjegavajte pretjeranu odbranu ili zlobnost kad drugi dijele njihova povrijeđena osjećanja. Ali to nije lako, pa je za očekivati ​​određeni stepen emocionalne nelagode, posebno u intimnim vezama.

Hrabrost je potrebna da biste se suočili sa onim što vam uzrokuje bol ili se osjećate ugroženo. Grozničavi napadi, nesreće, nasilje, posjekotine ili opekline, su znaci da ne rješavate svoje emocionalne nevolje.

Pun mjesec nasuprot Jupiteru može učiniti da se osjećate sretno, opušteno, društveno i velikodušno. Ali to može donijeti i previše samopouzdanja, nedostatak samokontrole i nemoral. Kvadrat prema Marsu znači da će ovi manje poželjni efekti prevladavati.

Ako budete više voljni podijeliti svoja osjećanja i manje čuvati svoju privatnost, moglo bi doći do sramote i skandala. Velikodušnost i ljubaznost mogu se smatrati slabošću, koje drugi mogu iskoristiti. Moguća je emocionalna nelagoda, loša slika o sebi, preispitivanje uvjerenja, ljubomora i opsesivno, pretjerano ili ovisničko ponašanje.

Mars kvadrat Jupiter daje entuzijazam, hrabrost i inicijativu za pokretanje novih projekata i preuzimanje rizika potrebnih za postizanje velikog uspjeha. Ovo je vrlo seksualna i privlačna energija, iako malo gruba ili netaktična. Takođe vas može učiniti previše samopouzdanim, impulsivnim i nepromišljenim.

Izbjegavajte nepromišljeno ponašanje bez razmatranja posljedica svojih odvažnih postupaka. Pažljivo birajte borbe i koristite promišljenost i strategiju. Preuzimanje previše rizika može dovesti do nesreća i povreda, a preotvorenost može dovesti do sramote. Treba pronaći ravnotežu između opreza i hrabrosti.

Instagram/@deepspacexx

Ostali aspekti

Venera u konjunkciji sa Plutonom dramatično povećava vašu potrebu za ljubavlju i naklonošću. Daje intenzivnu želju za druženjem na dubljem nivou. Magnetska atraktivnost daje moć privlačenja prijatelja i ljubavnika. Ali ta se moć može zloupotrijebiti i manipulisanjem, sakrivanjem krivice ili drugim subverzivnim taktikama.

Trenutna privlačnost i zaljubljenost mogu dovesti do intenzivnih seksualnih iskustava i karmičkih odnosa. Ali takođe su mogući posesivnost, opsesije, vrebanje i ljubomora. Ako ste u braku, afera u ovom trenutku imala bi ozbiljne posljedice. Takođe može postojati tendencija zaljubljivanja u negativne ili opasne tipove ljudi, poput kriminalaca i korisnika teških droga.

Saturn kvadrat Uran dugoročni je uticaj koji vrhunac doživljava 17. februara. Može donijeti promjene koje ne želite. Takođe, otežava unošenje promjena koje želite. Vaše lične slobode i prava mogu biti ograničene. Ovo može biti vrlo frustrirajuće vrijeme porasta napetosti i naglih, neočekivanih promjena.

Ali ako ostanete otvorenog uma, strpljivi i fleksibilni, izazovi se mogu pretvoriti u mogućnosti da se riješite negativnih, restriktivnih i ograničavajućih stvari u svom životu. Najbolje je ne forsirati promjene koje želite, već se prilagoditi promjenjivim uslovima. Najbolji pristup  je promišljeno, metodičano, strpljivo i korak po korak.

Danas objavljeno

Tužna realnost: Madonna na posljednjim fotografijama izgleda neprepoznatljivo, ruke skriva iz jednog razloga

Vanja A

Razvodi se Robin Rajt

Vanja A

Picerija razbjesnila goste jer dodatno naplaćuje sječenje pice

V.R.

Ostavite komentar