Prvi pogled u unutrašnjost nove Octavie otkriva potpuno izmenjen "kokpit" - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Prvi pogled u unutrašnjost nove Octavie otkriva potpuno izmenjen “kokpit”

Škoda je objavila dizajnerske crteže enterijera modela Octavia četvrte generacije, uoči premijere zakazane za ponedeljak 11. novembar.

Češki proizvođač nam postepeno otkriva novu Octaviu, a na red je došla i putnička kabina. I dok dizajn spoljašnjosti 4. generacije ne predstavlja revolucionarni odmak u odnosu na prethodnika, sudeći prema dizajnerskim skicama, unutrašnjost donosi značajne promene.

Enterijer je oblikovan u skladu sa važećim trendovima digitalizacije komandi, pa su fizički dugmići svedeni na minimum. Komandnom tablom dominira veliki, centralno postavljeni ekran osetljiv na dodir koji opslužuje mutlimedijalni sistem ali predstavlja zamenu i za brojne fizičke komande, poput točkića klima-uređaja.

Dispej se nalazi na vrhu moderno dizajnirane centralne konzole, koja je podeljena na dve celine. Na gornoj su još smešteni klaster nekoliko važnih komandi, uključujući i dugme za uključivanje sva 4 migavca, kao i centralni ventilacioni otvori. U okviru donje celine, koja se porstire između vozačevog i suvozačevog sedišta, nalazi se ručica menjača (u ovom slučaju automatskog) i elektronske ručne kočnice, a tu je i odeljak za odlaganje smartfona, koji u skupljim verzijama automobila sadrži funkciju bežičnog punjenja telefona.

Foto: Škoda promo

Na skici se takođe može videti da će nova Octavia biti opremljena trozonskim klima-uređajem, sa opcijom podešavanja temperature i ventilacije za putnike na zadnjoj klupi.

Verzija sa crteža opremljena je i potpuno digitalnom instrument tablom, a očekuje se da će jeftiniji modeli imati klasične analogne instrument-satove.

Potpuno nov je i dvokraki volan, koji je detaljno prikazan na drugom dizajnerskom crtežu.

Zvanične fotografije i više informacija o novoj generaciji Škode Octavie očekujte nakon premijere ovog automobila.

Danas objavljeno

U Rusiji se pravi leteći automobil „Ciklokar“

Zeljka

Ferrari na prekretnici – kada stiže prvi električni model

Zeljka

Kinezi bi da ožive originalnu “Bubu”, ali sa 4 vrata i elektromotorom

Zeljka

Ostavite komentar