Prvi opoziv za BMW X7 – povlače 31 luksuzni SUV - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Prvi opoziv za BMW X7 – povlače 31 luksuzni SUV

Ubrzo nakon početka prodaje najvećeg BMW-ovog SUV-a, proizvođač je bio prinuđen da obavi vanredni servis na pojedinim vozilama u Sjedinjenim Državama zbog mogućeg problema sa zavrtnjima kojima su pričvršćena sedišta.

Kako navodi američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA), servisna kampanja se vrši zato što pomenuti zavrtnji možda nisu pravilno zategnuti, pa bi u slučaju eventualne saobraćajne nezgode to predstavljalo bezbednosni problem i dodatni rizik od povrede putnika.

Opozivom su obuhvaćene obe verzije BMW-ovog SUV modela – X7 xDrive40i i xDrive50i, ali samo ona vozila koja umaju opciona “Business lounge” sedišta.

U pitanju su vozila koja umesto klasične zadnje klupe imaju dva odvojena komforna sedišta poput fotelja. NHTSA je izbrojao svega 31 takvo vozilo, pa serviseri BMW-a u SAD neće imati previše posla oko kontrole spornih automobila.

Olakšavajuća okolnost po proizvođača je i to što sa sva ta vozila još uvek na parkinzima prodajnih salona širom Amerike. Kako se navodi, opoziv je započeo još krajem februara, a nije poznato da li je u međuvremenu i okončan.

BMW X7 u SAD košta od 73.900 dolara u verziji xDrive40i sa 3.0 litarskim 6-cilindrašem od 340 ks i 445 Nm, dok xDrive50i opremljen 4.4 twin-turbo V8 motorom sa 462 ks i 648 Nm ima početnu cenu od 92.600 dolara.

B92

Danas objavljeno

Ford pokrenuo Bronco, 125.000 kupaca nestrpljivo

Vanja A

Transformacija Suzuki Jimny-a u mini G-Klasu

Vanja A

Utovario veliki TV u Ferrari, pa ga pričvrstio lepljivom trakom

Zeljka

Ostavite komentar