12. Oktobra 2022.

Prvi gejming Chromebook laptop na svijetu

Big Portal

Sa Chromebook-om 516 GE, igrači mogu u potpunosti uživati igrajući najpopularnije gejming naslove na trenutno vodećim servisima za strimovanje igara .

Chromebook 516 GE pokreće Intelov Core i7 procesor 12. generacije (Alder Lake-P), uparen sa 16 GB LPDDR4X memorije i 256 GB PCIe NVMe SSD sa najnovijim funkcijama i tehnologijom za dekodiranje video zapisa. Acer je opremio Chromebook 516 GE 16-inčnim IPS ekranom sa odnosom ekrana 16:10, rezolucijom od 2560×1600 piksela i brzinom osvežavanja od 120 Hz uz istovremeno pokrivanje 100% sRGB palete boja.

Ovaj laptop ima mrežni port od 2.5 Gbps, podržava Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2, a takođe je opremljen sa dvostrukim USB-C portovima, USB-A portovima i HDMI konekcijom, omogućujući gejmerima mali “lag” i lako dodavanje  eskternih ekrana. Pored toga, Chromebook 516 GE stiže sa RGB tastaturom i unapred podešenim režimima pozadinskog osvetljenja, a koje igrači mogu da prilagode po želji.

Dobro, ako je već gejming laptop koju grafičku kartu ima? Pa samo “integrisanu” pošto je zamišljen da koristi pre svega “GeForce NOW” platformu za “striming” igara ili budući Steam Cloud Play.

Acer_gaming_CHromebook_2.jpg

Acer kaže da Chromebook 516 GE obezbeđuje 9 sati trajanja baterije tokom “cloud” igranja, plus raspolaže Full HD kamerom sa tehnologijom redukcije ambijentalne buke, kao i dva mikrofona i par moćnih zvučnika na bazi uređaja pored tastature. Chromebook 516 GE ne zahteva nikakvu instalaciju ili download, a čarobni taster koji je praktično „dugme za sve“, omogućava pristup igrama u oblaku, pa igračima preostaje samo da prate uputstva.

Laptop Chromebook 516 GE će biti dostupan u USA po ceni od 650 USD, dok će ostatak sveta plaćati više tj. 999 evra. Nismo sigurni samo ko će onda da kupi jedan ovakav “pametno” osmišljeni gejming laptop kada za istu cenu postoje oni sa konkretnim GPU gejming hardverom za igranje u lokalu.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare