Prvi G-Shock pametni sat sa displejom u boji - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Prvi G-Shock pametni sat sa displejom u boji

Casio je predstavio svoj novi pametni sat G-Shock sa platformom Google Wear OS, a to je ujedno i prvi G-Shock sat sa displejem u boji.

Kao što biste očekivali od G-Shock sata, GSV-H1000, kako mu je naziv, ima robusan izgled sa titanijumskom poleđinom za dodatnu izdržljivost. Da je zaista žilav, govori i otpornost na udarce i vodu do 200 metara dubine. Novina je Android Wear OS, uparen je sa dvoslojnim ekranom, uz uvek uključeni LCD za prikaz vremena, u kombinaciji sa LCD ekranom u boji koji može da prikaže mape, obaveštenja, podatke senzora i druge informacije. To je prvi put da tako nešto ima neki G-Shock sata, mada Casio već koristi Wear OS u svojoj liniji pametnih satova Pro Trek.

Sat je prepun senzora, uključujući ugrađeni GPS, optički senzor otkucaja srca, kompas, mogućnost merenja nadmorska visina, barometarski pritisak i još mnogo toga. Takođe poseduje Casio-vu aplikaciju za 24 opcije vežbanja u zatvorenom i 15 aktivnosti, uključujući trčanje, drumski biciklizam i plivanje, ili ekstremnije sportove poput surfovanja i borda. U međuvremenu, platforma Wear OS omogućava pristup obaveštenjima na pametnom telefonu, brojne aplikacije i pristup Google Asistentu.

Korisnicima se verovatno neće dopasti 1,5-dnevno trajanje baterije sa ekranom u boji, mada se to produžava na mesec dana u “režimu štednje baterije”.

Danas objavljeno

Šta uraditi ako zaboravite šifru za Wi-Fi?

Vanja A

Pojavila se informacija o paleti boja predstojećeg Samsung Galaxy S21 FE telefona

Vanja A

Instagram Stories dobijaju podršku za automatske titlove sa novim nalepnicama

Vanja A

Ostavite komentar