26. Septembra 2019.

Prvi električni Volvo stiže 16. oktobra

Big Portal

Volvo će po prvi put predstaviti jedan potpuno električni model – SUV XC40 na struju.

Tokom razvoja modela na struju švedski proizvođač se susreo sa brojnim problemima, a bezbednost je jedan od najvećih. Ipak, kako tvrde u Volvou, na tom frontu nisu napravljeni nikakvi kompromisi.

“Bez obzira na to šta pokreće automobil, bilo da je elektromotor ili motor sa unutrašnjim sagorevanjem, Volvo mora da bude bezbedan. A potpuno električni XC40 biće jedan od najbezbednijih automobila koje smo ikada napravili”, rekao je šef Volvoa zadužen za bezbednost, Malin Ekholm.

“Osnove bezbednosti za ovaj automobil su iste kao i za bilo koji drugi Volvo. Unutra su ljudi, a automobil mora da bude konstruisan tako da bude bezbedan za njih.”

U slučaju nesreće, putnike će zaštititi nova bezbednosna struktura koju je razvio Volvo. Postavljanje baterije u pod, zaštićene sigurnosnim kavezom koji čini takozvanu zonu gužvanja oko nje, osiguraće da baterija ostane netaknuta.

Električni XC40 imaće takođe tehnologije autonomne vožnje, zahvaljujući novom sistemu Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). ADAS je razvijen u kompaniji Zenuity, koju zajednički poseduju Volvo i Volvo, a uključuje nekoliko radara, kamera i ultrazvučnih senzora.

Premijera električnog XC40 održaće se 16. oktobra, a u međuvremenu očekujemo više detalja o ovom vozilu.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare