5. Februara 2020.

Prvi čovjek Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH je student treće godine Univerziteta u Travniku

Big Portal

“U spisu ima materijal Tužitelaštva BiH sa pitanjima, ali i odluka objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske gdje je nevažećom oglašena diploma iz Banja Luke. Dobili smo i dopis dekana fakulteta u Travniku koji kaže da diploma nije izdata u Travniku i da je gospodin Mehmedagić upisan vanredno na treću godinu studija”, pojasnio je Nikšić novinarima u Sarajevu.

On je rekao da će Komisija dati mišljenje o izboru direktora, zamjenika direktora i generalnog inspektorata OSA, s obzirom na to da je aktualnom istekao mandat, ali da odluku o tome donosi Savjet ministara.

“Svi znamo šta je sporno, nije potreban nikakav rat sa gospodinom Mehmedagićem, jednostavno imamo problem sa činjenicama. Problem je koju poruku šaljemo građanima BiH, ako se na tako odgovorne funkcije, potpuno suprotno zakonu, može imenovati neko bez diplome. Ako imate neku člansku kartu, onda je to u redu, a to imate li diplomu – nije važno”, poručio je Nikšić.

Nikšić je rekao da su na sjednici Komisije danas razmatrani hitni materijali koji su se nakupili tokom dvije godine.

On je istakao da su razgovarali i o budžetu OBA, kao i da su članovi Komisije zatražili da na sljedećoj sjednici prisustvuje i direktor Osman Mehmedagić.

Na sjednici je usvojen plan rada Komisije.

Dnevnik.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare