4. Augusta 2022.

Prvi BMW Neue Klasse modeli u formi limuzine i SUV-a

Big Portal

To je nova arhitektura koja je trenutno u razvoju i prvo ćemo je videti pod kožom električne limuzine i električnog SUV-a.

S tim u vezi, zanimljive su informacije koje dolaze od generalnog direktora BMW-a Olivera Zipsea. Potvrđujući ono što je najavio ranije ove godine, Zipse navodi da će Neue Klasse biti osnova za kompaktnu električnu limuzinu, a zatim i kompaktni SUV.

„Emocionalni proizvodi i inovativna tehnologija jesu i ostaće okosnica našeg poslovnog uspeha. Naš brzo rastući asortiman potpuno električnih vozila sa BMW operativnim sistemom 8 impresionira kako kupce tako i stručnjake — i već je danas glavni pokretač naše prodaje. Od 2025. napravićemo sledeći veliki iskorak sa Neue Klasse: Neue Klasse definiše ono za šta se BMW Grupa zalaže u budućnosti. Na početku planiramo kompaktnu limuzinu u segmentu Serije 3 i sportski SUV. Očekuje se da će do kraja decenije Neue Klasse činiti više od polovine naše prodaje.”

BMW za sada nije spreman da otkrije više detalja u vezi sa svojim budućim električnim vozilima, ali raniji izveštaj ističe da će bavarski proizvođač na kraju imati čitav niz modela baziranih na arhitekturi Neue Klasse. Oni će se kretati od mejnstrim segmenta do ekskluzivnih modela visokih performansi. Nova platforma će se koristiti za električna vozila, dok će drugi modeli sa SUS motorima i dalje koristiti različite platforme.

Na kraju, Zipse je otkrio i da će kompanija pružiti uvid u Neue Klasse na sajmu u Minhenu sledeće godine. Sajam će početi 5. septembra 2023. i novi BMW concept će najaviti vozila Neue Klasse koja će početi da stižu 2025.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare