Prvi 5G iPhone stiže sa Huawei modemom? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Prvi 5G iPhone stiže sa Huawei modemom?

Nedavno se pojavila informcija da bi prvi iPhone sa podrškom za 5G mrežni standard mogao da se pojavi 2020, da bi se kasnije proširile glasine da bi do toga moglo da dođe tek 2021. godine.

Okretanje Samsungu ili MediaTeku ne bi puno pomoglo, pošto i oni imaju svoje obveze koje moraju da ispoštuju, a ni Qualcomm, verovatno, ne dolazi u obzir zbog nedavnog sudskog spora sa Appleom.

Situaciju bi mogao da iskoristi Huawei, koji je Appleu, navodno, već ponudio svoj 5G modem Balong 5000.

Iako je ova platforma prvobitno bila namenjena isključivo za primenu u Huaweijevim uređajima, izgleda da eventualno ustupanje Appleu ne bi predstavljalo nikakav problem, budući da američka kompanija kineskom gigantu, zbog potpuno odvojenog ekosistema, ne predstavlja nikakvu konkurenciju.

Huawei, narovno, u svemu tome vidi i priliku za dobru zaradu, s obzirom na to da je Appleov iPhone i dalje najprodavaniji pametni telefon na svetu. S obzirom na njegovu visoku cenu, logično bi bilo očekivati da će svim modelima i verzijama u startu biti namenjena podrška za 5G mreže.

Ipak, sve ovo bi trebalo uzeti sa dozom rezerve, pošto su u pitanju nezvanične informacije.

Ako se Apple, ipak, odluči na taj korak, možda bi prvi 5G iPhone mogao da se pojavi i ranije od prvobitnih prognoza. Ne treba, međutim, zanemariti ni mogućnost da za takav posao bude potrebna dozvola američkih vlasti, s obzirom na aktuelni trgovinski rat između SAD i Kine.

B92

Danas objavljeno

Šef Applea: “Ako želite aplikacije sa strane, kupite Android telefon”

Vanja A

Apple Watch (2022) serija donosi tri modela, iPhone SE (2022) 3 GB RAM-a

Vanja A

Google objavio: Ovo ste najviše pretraživali u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar