Prve specifikacije Mazde CX-60 - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Prve specifikacije Mazde CX-60

Mazda je objavila neke specifikacije novog SUV modela CX-60, čija je premijera zakazana za 8. mart. Ovo će biti prvi Mazdin model sa plag-in hibridnim pogonom, a nedugo posle njega uslediće i premijera varijante sa sedam sedišta CX-80.

Plag-in hibridni pogon CX-60 biće zasnovan na 2,5 litarskom benzinskom motoru sa četiri cilindra, a japanski proizvođač najavljuje snagu od preko 300KS. Veličina baterije i maksimalna autonomija na električnu energiju za sada nisu poznati.

Modeli CX-60 i CX-80 pripadaju Mazdinoj novoj porodici velikih automobila i biće zasnovni na platformi koja je dizajnirana za upotrebnu na različitim tržištima. Pošto će CX-80 imati dodatni par sedišta u zadnjem delu, moguće je da će njegov razmak među osovinama biti povećan.

Oba nova SUV modela moći će da se dobiju i sa rednim šestocilindričnim motorima sa Skyactiv-X tehnologijom ubrizgavanja goriva i blagom hibridnom asistencijom na 48V. Mazda je potvrdila da je u pripremi i hibridna dizelska varijanta.

Za tržište SAD planirane su varijante ovih modela sa širim karoserijama pod oznakama CX-70 i CX-90. U Severnoj Americi, ali ne i u Evropi, prodavaće se i manji model CX-50.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Ništa od VN Kine i u 2023. godini

Vanja A

Ferrari pali na guranje (VIDEO)

Vanja A

Poslije dugog rasta, tržište električnih automobila pred recesijom?

Vanja A

Ostavite komentar