18. Augusta 2019.

Prve slike buduće GoPro Hero 8 kamere

Big Portal

Prema istom izvoru, Hero 8 će biti sposoban da snima 60 fps u 4K rezoluciji, kao i do 480 fps u HD-u. Takođe, uz kamere će se najverovatnije pojaviti i potpuno novi set dodataka.

Taj set uključuje dodatke koji mogu da se povežu sa kamerom, kao što su eksterni displej, mikrofon i LED osvetljenje. Uz njihovu pomoć, GoPro Hero 8 će izbeći kompromise koji se neminovno pojavljuju zbog malih dimenzija kamere. Unutar Hero 8 kamere trebalo bi da se nađe nova verzija GoPro-ovog SoC, nazvanog GP2. U pitanju je čipset koji je zadužen za procesiranje snimljenog materijala, a njegovog prethodnika (GP1 čipset) GoPro je predstavio na Hero 6 kameri pre dve godine. Novi čipset bi trebalo da znači unapređenje u preciznosti boja, video stabilizaciji, kao i u kvalitetu digitalnog zuma.

Ove informacije su se pojavile odmah nakon što je direktni rival, DJI objavio DJI Osmo Action, prvu akcionu kameru iz ove kompanije, koja će po svemu sudeći u budućnosti biti dostojan protivnik GoPro-u. Već i ova prva kamera predstavlja respektabilnog konkurenta GoPro 7 kameri, pa se očekuje da će budući modeli biti još konkurentniji.

Izvor: The Verge

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare