26. Decembra 2021.

Prve skice novog Volkswagen Amaroka

Big Portal

Zbog toga Amarok izgleda dosta drugačije od Fordovog modela, iako verovatno deli neke karoserijske panele sa tim automobilom. Da bi troškovi bili što manji, čini se da su im vrata zajednička, kao i retrovizori. Poklopac motora izgleda drugačije, kao i prednji branici, svetlosne grupe i prednja maska.

Model je prikazan sa kabinom u dva reda sedišta i plastičnim zaštitama oko blatobrana da bi se naglasile sposobnosti vozila izvan puteva. Dodatna svetla kakva su prikazana na krovu Amaroka nisu deo opreme Rangera.

Prvi put je prikazana unutrašnjost, gde centralnom konzolom dominira ekran osetljiv na dodir u orijentaciji portreta, što je isto kao u Fordovom modelu. Zadržane su pojedine fizičke kontrole ispod ekrana za multimediju.

Očekuje se da će u ponudi biti benzinski i dizelski motori, uključujući novi V6 dizelski agregat koji je Ford počeo da koristi u novom Rangeru. Za sada nema potvrde da će Amarok imati i R verziju sa benzinskim V6 motorom.

Nakon 11 goodina i preko 800.000 prodatih primeraka, druga generacija Amaroka će se proizvoditi u Južnoafričkoj Republici i Argentini. Prodaja u Evropi počinje krajem sledeće godine, ali se model više neće proizvoditi u Hanoveru, pošto je u toku prilagođavanje te fabrike za proizvodnju električnog kombija Volkswagen ID. Buzz.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare