5. Augusta 2022.

Prve nezvanične specifikacije za Samsung Galaxy S23

Big Portal

Do tada nas deli mnogo vremena, ali glasine su već počele da kruže, pa je portal SamMobile već preneo nekoliko zanimljivih nezvaničnih specifikacija vezanih za ovu liniju mobilnih telefona. 

Nova kamera 

Performanse, pogotovo “flagship” telefona unapređuju se iz godine u godinu, ali ono što je u poslednje vreme stvarno počelo da pravi razliku između uređaja i da pomaže korisnicima da se opredele za jedan ili drugi telefon jesu upravo performanse kamere. Perjanice kompanije Samsung su u tom segmentu tradicionalno dobre, što zbog zaista kvalitetnih senzora, što zbog naprednih algoritama za procesiranje slike. 

Po svemu sudeći, to je trend koji će se nastaviti i sledeće godine jer bi “flagship” uređaj kompanije Samsung, Galaxy S23 Ultra, trebalo da dobije jedan od najmoćnijih glavnih senzora do sada u vidu ISOCELL HP2 kamere koja donosi impresivnu rezoluciju od 200 MP sa veličinom piksela od 0,60 mikrometara. Sa druge strane, pretpostavlja se kako ostale kamere neće dobiti toliko značajna poboljšanja, što može odbiti neke korisnike, ali prema našem iskustvu najveći broj fotografija pravi se upravo sa glavnim senzorom. 

Bolji procesor 

Naravno, kako da prođe smena generacija bez značajnog unapređenja procesora. Prema trenutnim informacijama, Samsung Galaxs S23 Ultra pokretaće sledeća generacija “flagship” procesora kompanije Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2. U ovom trenutku govori se da bi ovaj procesor trebalo da ima jedno Cortex-X3 jezgro, dva Cortex-A720 jezgra, dva Cortex-A710 jezgra, i na kraju three Cortex-A510 jezgra. 

Pored toga, tu bi trebalo da se nađe i Adreno 740 grafički čip. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 najverovatnije će proizvoditi kompanija TSMC u svom procesu od 4 nanometra. Za kraj, pominje se i baterija kapaciteta 5.000 mAh, što je identično svom prethodniku. Međutim, iako bi baterija mogla ostati istog kapaciteta, očekuje se poboljšana energetska efikasnost novog procesorskog rešenja, pa bi sve trebalo da bude na svom mestu. 

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare