Prve fotografije: Novi Porsche 911 Targa - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Prve fotografije: Novi Porsche 911 Targa

Dan uoči svetske premijere, na Internet su dospele prve fotografije Targa verzije 911-ice.

Porsche je zbog pandemije bio prinuđen da odloži predstavljanje novog 911 Targa, pa će taj model umesto na Sajmu automobila u Pekingu u aprilu, debitovati online u ponedeljak 18. maja.

Dok čekamo da Porsche objavi tehničke detalje, na Internetnu su se pojavile prve fotografije ovog automobila, doduše slabijeg kvaliteta.

Targa varijanta Porschea Carrera prvi put se pojavila krajem šezdesetih, kada je kupcima ponuđena verzija sa čvrstim, sklopivim krovom. Međutim, od 1993. godine i generacije 993, ovaj mehanizam ustupio je mesto takozvanom kliznom staklenom krovu.

Nemački proizvođač odlučio je da u okviru prethodne generacije Porschea 911 model Targa ponovo dobije retro dizajn, sa centralnim krovnim panelom koji se sklapa, širokim rol-barom iza njega i fiksiranom zadnjom staklenom površinom.

Sudeći prema prvim fofografijama, ista tehnologija je primenjena i na najnovijoj generaciji.

Očekuje se da će 911 Targa imati u ponudi iste pogonske jedinice kao Carrera kupe. To znači da će kupci moći da biraju između jednog od dva turbo-punjena 3.0 litarska 6-cilindraša, onog sa 385 KS ili snažnijeg sa 450 “konja”.

Targa će biti dostupna sa zadnjim ili pogonom na sva 4 točka.

Danas objavljeno

Put koji puni električni automobil tokom vožnje

V.R.

Toyota povećala profit za 10,3%

V.R.

Mercedes Concept EQT

V.R.

Ostavite komentar