22. Septembra 2021.

Prva vožnja: Nissan Qashqai stigao u Srbiju!

Big Portal

[ad_1]

Sa velikim nestrpljenjem očekivali smo dolazak novog Nissana Qashqai na naše tržište. Prethodnik je bio sjajan auto i do poslednjeg trenutka je držao korak sa najnovijim konkurentskim modelima.

Nissan Qashqai

Zamenik donosi potpuno drugačiji dizajn, ali je zadržao mnoge prepoznatljive elemente, pa će čak i oni koji se ne razumeju mnogo u automobile, odmah shvatiti o kom modelu se radi.

Nissan Qashqai

Mi smo kratko provozali novi Qashqai od Beograda do Kosmaja, gde je održana rezentacija za domaće novinare. Upoznati smo sa svim tehničkim novinama. nema više dizel motora, dok je sjajni 1,3 turbo-benzinac unapređen tehnologijom lakog hibrida.

Nissan Qashqai

To nije sve. Novi Nissan Qashqai je najavljen i sa vrlo naprednom i specifičnom hibridnom tehnologijom, sa kojom će ga pokretati isključivo elektro-motori, dok će ih benzinac napajati strujom.

Nissan Qashqai

Dok ta verzija ne stigne kod nas, kupci će moći da se odluče za nekoliko drugih. Kao što smo već rekli, osnovu predstavlja 1,3 turbo-benzinac sa tehnologijom lakog hibrida, gde alternator ima funkciju alnasera, uz istovremeno pružanje pomoći prilikom ubrzanja.

Nissan Qashqai

U ponudi su dva nivoa snage, sa 140 i 158 konja. Osim manuelnog šestostepenog menjača u ponudi je i verzija sa CVT menjačem i unapred definisanim prenosnim odnosima, tako da se u vožnji ponaša kao klasičan automatik.

Za ljubitelje 4×4 pogona stižu dobre vesti – novi Nissan Qashqai dostupan je sa pogonom na sva četiri točka i to isključivo u najsnažnijoj verziji sa CVT menjačem.

Nissan Qashqai

Nissan je pripremio pet paketa opreme, s tim što se osnovni, Visia, može nabaviti samo iz motor od 140 KS sa manuelnim menjačem. Njegova cena je 23.300 evra sa PDV-om. Standardno je opremljen vrlo naprednim bezbednosnim sistemima među kojima je adaptivni tempomat, radar za automatsko kočenje sa prepoznavanjem pešaka i biciklista, kamera za čitanje saobraćajnih znakova, automatska duga svetla… Inače, farovi su standardno u LED tehnologiji, sa reflektorskom tehnologijom. Sve to je na spisku osnovnog paketa opreme.

Nissan Qashqai

Mi smo na test preuzeli najskuplju verziju sa panoramskim krovom, kožnim sedištima podesivim na struju sa masažom, otvaranjem prtljažnika na struju zamahivanjem nogom, bežičnim punjačem za telefon…

Nissan Qashqai

Više o cenama i opremi novog Nissana Qashqai možete da pronađete na www.nissan.rs, a detaljne utiske iz vožnje pročitaćete u sledećem izdanju auto magazina, s obzirom da smo auto preuzeli na test.

Nissan Qashqai

Komentari[ad_2]

Originalni članak

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare