Stanivuković najavio izgradnju dajak pristaništa - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković najavio izgradnju dajak pristaništa

U cilju očuvanja i njegovanja tradicionalnog banjalučkog sporta – vožnje dajak čamca, Grad Banjaluka usmjeriće sredstva za izgradnju dajak pristaništa.

Sobzirom na to da je rijeka Vrbas jedan od najvećih potencijala grada, te da su banjalučki dajakaši veoma važna karika za očuvanje sportskog duha i tradicije, prepoznata je važnost ovog projekta za koji je planirano izdvajanje od 180.000 KM.

-Izgradnja dajak pristaništa omogućiće uslove za treniranje ovoj grupi sportista, a ujedno biti prva stepenica potrebna za veću promociju tradicionalnog banjalučkog sporta, koji ima potencijal da postane svojevrsni brend našeg grada – istakao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Gradonačelnik je dodao da se vožnjom dajak čamca čovjek zapravo još više povezuje sa rijekom Vrbas i prirodom, te da će izgradnjom dajak pristaništa istovremeno veći broj naših sugrađana imati priliku da na najbolji mogući način osjete ljepotu ovog sporta.

-Pored pristaništa imamo plan izgradnje radionica za dajak čamce kako bismo uspjeli u naumu da očuvamo našu tradiciju i omogućimo da ovi čamci još dugi niz godina krase tokove našeg Vrbasa – ističe Stanivuković.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 21.09.2021.godine

Vanja A

Kazne zabilježene novim radarima bi mogle biti osporene na sudu

M.

Dvije ulice danas bez vode

M.

Ostavite komentar