Prva Škoda Kamiq sišla sa proizvodne trake - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Prva Škoda Kamiq sišla sa proizvodne trake

Prvi model nove Škode Kamiq sišao je sa proizvodne linije u fabrici u Mladoj Boleslavi. Kompaktni gradski SUV-kompletirao je Škoda SUV portfolio.

Prvi model nove Škode Kamiq sišao je sa proizvodne linije u fabrici u Mladoj Boleslavi. Kompaktni gradski SUV-kompletirao je Škoda SUV portfolio.

Posle modela Kodiaq i Karoq, treći po redu je novi model Kamiq Škoda SUV za evropsko tržište i kombinuje prednosti SUV-a kao što su viši klirens i povišen položaj sedišta sa agilnošću kompaktnog automobila.

Serijska proizvodnja novog gradskog SUV počelo je u glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi. Uz najnovijeg člana Škode tu se prace i modeli Ostavia, Fabio, Scala i Karoq.

“Za nas je početak proizvodnje za svaki novi Škoda model uvek poseban trenutak. Tokom proteklih nekoliko meseci, uradili smo sve pripreme u proizvodnji i logistici da uspešno pokrenemo novi Kamiq model u segmentu gradskog SUV-a. Uvereni smo da će u tipičnom Škoda stilu model Kamiq takođe impresionirati naše klijente sa odličnim kvalitetom i mnogo praktičnih mogućnosti”, rekao je dr Majkl Oeljeklaus,iz odbora za proizvodnju i logistiku Škoda Auto.

Škoda je uložila oko 100 miliona evra u proizvodnju ovog modela u Mladoj Boleslavi. Proizvodna linija za MKB27 platformu je adaptirana sa novim alatima.

U pogonima za farbanje i finalnu montažu, napravljene su fundamentalne promene da bi se svaki dan proizvelo po 400 novih Kamiq modela.

Sa ukupnom dužinom modela od 4.241 mm, Kamiq nudi veliku količinu prostora za sve putnike i prtljag.

Zahvaljujući savremenim sistemima za pomoć i izbor efikasnih, štedljivih motora i najnovijim online povezivanjima, što savršeno odgovara zahtevima mlađe, urbane ciljne grupe.

Nudeći novi gradski SUV isključivo sa pogonom na prednje točkove, Škoda zadovoljava želje kupaca u ovom segmentu vozila u pogledu vožnje.

B92

Danas objavljeno

Brza vožnja sa Kimijem Raikonenom

Vanja A

“Procvjeto” uvoz polovnih vozila

Vanja A

Nula i kec: Električna Dacia i Renault Zoe potpuno razočarali na EuroNCAP testu

Vanja A

Ostavite komentar