Prva serija koja je ponovo ušla u produkciju usred društvenog distanciranja - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Prva serija koja je ponovo ušla u produkciju usred društvenog distanciranja

Ekipa pravne drame CBS-a “All Rise” imali su samo nekoliko dana da snimaju 21. epizodu svoje nove sezone, kada je zabrinutost zbog širenja koronavirusa zatvorila TV i filmsku produkciju širom industrije.

Iako nisu u jedinstvenoj situaciji, producenti su smislili jedinstveno rešenje za završetak sezone: virtuelno proizveli čitavu epizodu.

U ponedeljak uveče, plod njihovog rada i inovacije – epizoda pod nazivom “Ples u Los Anđelesu”, emitovao se na CBS-u.

U epizodi, publika je zavirla u lične živote likova i pojedine strategije suočavanja i videla ih kako se profesionalno prilagođavaju čudnim vremenima u kojima se nađu. Sudija Lola Carmichael (Simone Missick) stvara istoriju, na primer, tako što praktično predsedava tokom sudskog postupka.

Sa epizodom “All Rise” postala je prva scenarisana drama koja je ponovo ušla u produkciju usred društvenog distanciranja i naredbom da se ostane kod kuće.

“Prilagodili smo neke stvari. Neki od naših originalnih impulsa da se ovaj događaj nije desio možda bi bili malo drugačiji u smislu kako ćemo rešiti određena pitanja vezana za odnose,” izjavio je izvršni producent Greg Spotisvud za CNN. “Ali stvarna stvarnost je promenila način na koji smo se osećali kako bi se likovi počeli osećati jedni o drugima. Tako je postala i prilika za pripovedanje.”

Epizoda je snimana korišćenjem FaceTime, VebEk, Zoom i druge mrežne tehnologije. Vizuelni efekti primenjeni su i na pozadinu nekih scena. Glumci su u međuvremenu pozvani da snimaju unutar svojih domova – zadatak koji je trajao koordinaciju i tražio puno od samih glumaca dok su ulazili u više novih uloga.

“Znate, mislili smo: ‘Oh, sami ćemo morati da napravimo kosu i šminku i da držimo telefon ili kameru, računar. Imali smo toliko tehničkih proba pored čitanja“, rekla je zvezda Simon Misik za CNN. “Bilo je kao: ‘Oh, danas radimo izviđač lokacije u mojoj kući. Sjajno, pusti me da očistim i ignorišem činjenicu da nisam učinio ništa dve nedelje.” Na kraju, ipak, rekla je “To je tako uzbudljivo i jedva čekam da vidim ovu epizodu”, piše CNN.


Danas objavljeno

Adel čuva ispljunutu žvaku slavne pjevačice

Vanja A

Kraljica Elizabeta se vratila radnim obavezama

Vanja A

Hju Džekman dijeli dirljivu uspomenu sa svojom bakom

Vanja A

Ostavite komentar