22. Decembra 2022.

Prva reakcija Rusa: Posledice će biti nezamislive

Big Portal

On je reako da će provokativne akcije SAD neizbežno dovesti do eskalacije, čije posledice se ne mogu ni zamisliti.

“Uprkos našim upozorenjima, sistem PVO Patriot biće poslat u Kijev. Međutim, zemlja nema stručnjake za rad sa njima. Da li će to biti američki specijalisti ili građani druge zemlje NATO-a. Ne shvataju da naša vojska sistematski uništava zapadno oružje. Mislim da svi savršeno razumeju kakvu sudbinu može da dočeka osoblje koje popunjava ove komplekse na teritoriji Ukrajine”, rekao je Antonov, a prenela agencija TASS.

Istakao je da je Rusija više puta apelovala na korišćenje, kako je rekao, zdravog razuma na svim nivoima.

Antonov je naglasio da američka administracija baca velike resurse i mogućnosti na suludu ideju “pobede nad Rusima na bojnom polju”.

Kako je rekao, tokom posete Zelenskog SAD, suštinski je najavljeno da posrednički rat protiv Rusije treba da se nastavi, do “pune pobede nad njom”.

Antonov je takođe ocenio da poseta ukrajinskog predsednika SAD dokazuje da su pomirljive izjave Vašingtona da ne želi konfrontaciju sa Rusijom, samo prazne reči.

“Putovanje šefa kijevskog režima u Vašington u holivudskom stilu potvrdilo je da su pomirljive izjave administracije o nepostojanju namere da započne konfrontaciju sa Rusijom samo prazne reči. Ono što je u suštini najavljivano uz aplauze i sarkastične osmehe, jeste potreba da se nastavi proksi rat protiv naše zemlje. Do potpune pobede nad nama”, rekao je Antonov.

Dodao je i da će Rusija insistirati na učešću u “sveobuhvatnoj i transparentnoj” istrazi o sabotaži na gasovodima Severni tok 1 i 2 i da neće dozvoliti da se istina o tome šta se dogodilo “gurne pod tepih”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare