Prva posebna sjednica NSRS 30. novembra - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Prva posebna sjednica NSRS 30. novembra

Narodna skupština Republike Srpske održaće prvu posebnu sjednicu u srijedu, 30. novembra, na kojoj će razmatrati izbor delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske i izbor delegata u Vijeće naroda Srpske, rekao je predsjednik parlamenta Nenad Stevandić.

Nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma u Banjaluci, Stevandić je rekao da će na sjednici biti razmatran izbor potpredsjednika Parlamenta Republike Srpske.

Stevandić je naveo da je početak sjednice zakazan za 12.00 časova.

Stevandić je naveo da svaki poslanik ili poslanički klub može da predloži kandidata za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, te da će svaki taj prijedlog koji bude imao većinu biti verifikovan izborom potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Stevadnić je rekao da do danas u Parlament Srpske nije stigao nijedan prijedlog za potpredsjednike Narodne skupštine Republike Srpske iz SDS-a, Pokreta za državu, niti iz koalicionih partija koje u poslaničkim klupama imaju Bošnjake i Hrvate, kao ni četvrti prijedlog kandidata iz reda srpskog naroda.

Ukoliko Centralna izborna komisija Narodnoj skupštini ne dostavi ovjerene kandidatske liste za Dom naroda BiH i Vijeće naroda Republike Srpske, kako bi sjednica mogla biti održana u srijedu, Kolegijum će održati telefonsku sjednicu, i zakazati novi termin održavanja Prve posebne sjednice Narodne skupštine.

RTRS.

Danas objavljeno

Zemljotres na granici Turske i Irana

M.

Prijedor: Muškarac izboden na smrt, pronađen pored puta

M.

Djevojka (29) pronađena mrtva u stanu u Kozarskoj Dubici

M.

Ostavite komentar