Prva nagrada AFIFS večeras uručena autorima filma Oaza - BIGportal.ba
Ex Yu

Prva nagrada AFIFS večeras uručena autorima filma Oaza

Reditelju “Oaze” Ivanu Ikiću i producentu Milanu Stojanoviću svečano su uručene nagrade za najbolji film koju Asocijacija filmskih festival Srbije (AFIFS) počinje da dodeljuje od ovog Festivala evropskog filma na Paliću.

Prva nagrada AFIFS u iznosu od 300.000 dinara, po odluci FIPRESCI Srbija, uručena je Ikiću i Stojanoviću pred prikazivanje filma “Najgora osoba na svetu” norveškog reditelja Joakima Trira, treće večeri Palićkog festivala u bioskopu Eurocinema u Subotici.

Uručujući nagradu u ime FIPRESCI Srbija, Milan Nikodijević je istakao da je ona proizvod “dobre sinergije nove asocijacije i FIPRESCI”, i da je važno što “nagrada nije samo papir već određena količina novca”.

Primajući nagradu uz Ikića, Stojanović se zahvalio na nagradi FIPRESCI Srbija i AFIFS-u, kao i Festivalu evropskog filma na “divnom gostoprimstvu”.

Predstavnik Palićkog festivala Ilija Tatić rekao je na konferenciji za novinare da je novoustanovljena nagrada početak dugotrajne prakse AFIFS, koja će u saradnji sa strukovnim udruženjima na Palićkom festivalu nagrađivati novčanim iznosom odabrane autore i umetnike.

AFIFS odnedavno čine Festival evropskog filma Palić, Festival glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu, LIFFE Leskovac, Festival filmskog centarija u Vrnjačkoj Banji, Šumadijski internacionalni filmski festival iz Kragujevca i drugi.

Danas objavljeno

Komšije Dare Bubamare iz Novog sada razvezale jezik: Pjevačica ima penthaus u elitnom dijelu, a evo kakva je privatno!

V.R.

Nada Topčagić: Rasprodaću sve nekretnine, neću da rintam i da me boli glava

V.R.

Džejla Ramović napustila Balkan: Upisala fakultet daleko od kuće, sestra joj uputila dirljivu poruku

V.R.

Ostavite komentar