17. Marta 2021.

Prva na svijetu: Rođena beba sa antitijelima na koronavirus

Big Portal

Naime, kako piše Independent, ova žena primila je jednu dozu vakcine protiv korone dok je bila trudna, te kako navodno, prema navodima lekara, njeno dete već ima antitela.

U slučaju za koji stručnjaci kažu da bi mogao da ima značajne implikacije na napore u borbi protiv pandemije, prijavljeno je da je žena bila vakcinisana vakcinom Moderna u 36. nedelji trudnoće.

Porodila se tri nedelje kasnije, kada je na svet donela zdravu devojčicu. U januaru je devojčici uzet uzorak krvi i izvršen DNK test.

“Testirali smo da vidimo da li se majčina antitela posle vakcinacije prenose na bebu”, rekao je pedijatar dr Pol Gilbert za Florida VPBF, te dodao:

“Prema našim saznanjima, ovo je prva beba na svetu koja je rođena sa antitelima nakon vakcinacije”.

Doktor Gilbert i još jedan lekar na Floridi, dr Čad Rudnik, objavili su nalaze u internet časopisu, medRkiv.

Džumhur ostao bez 11.780 dolara zbog suspenzije u Akapulku
Damir Džumhur je novčano kažnjen poslije suspenzije na turniru u Akapulku.

Nezadovoljan jednom odlukom bosansko-hercegovački teniser je gađao protivnika lopticom, a linijskog sudiju je vrijeđao i navodno mu rekao “Ubiću te!”

Zbog toga je kažnjen sa 6.500 dolara, a ostaće i bez nagrade od 5.280 što je predviđena zarada za prolazak prvog kruga kvalifikacija, tako da je ukupno izgubio 11.780 dolara.

Pored toga protiv njega će i dalje da se vodi postupak u vbezi sa “ozbiljnim prekršajima igrača prema ATP kodeksu ponašanja”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare