Prva grupa turista odletjela iz Sanije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Prva grupa turista odletjela iz Sanije

Avion sa 125 turista koji su ostali zaglavljeni u primorskom letovalištu u Saniji, u južnoj kineskoj provinciji Hajnan odleteo je u utorak popodne za Sian na severozapadu Kine.

Kako prenosi Sinhua, ti turisti su ostali zaglavljeni zbog novih klastera kovida-19 i to je prva grupa koja se vraća kuc´i.

Vlasti u Saniji ubrzano rade kako bi zadovoljile potrebe preko 80.000 turista koji su ostali zaglavljeni u tom letovalištu.

Štab za prevenciju i kontrolu kovida-19 u Hajnanu izdao je u utorak obaveštenje u kojem se razrađuju uslovi za povratak turista koji su zaglavljeni u toj pokrajini. Kako se navodi u obaveštenju, lokalne vlasti u Saniji c´e bezbedno i planski prebacivati turiste u grupama kako bi se izbeglo dalje prenošenje infekcije, nakon procene zaraze i rizika od prenošenja.

Od 1. avgusta do 9. avgusta u podne, Hainan je zabeležio 1.899 novih infekcija kovida-19.

Epidemiološka istraživanja i analize sekvenciranja gena pokazuju da je trenutnu epidemiju izazvala podvarijanta Omikrona BA.5, rekao je Đin Juming, glavni stručnjak Hajnanskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Podvarijanta Omikrona BA.5 postaje dominantna vrsta kovida-19 širom sveta i izaziva klaster infekcije u Kini, saopštili su prošlog meseca kineski zdravstveni zvaničnici, dodaje Sinhua.

(Beta)

Danas objavljeno

Sabotaža? “Hvala, Ameriko”

M.

Rezultati referenduma: 99%, 98%, 93%, 87%; Odmah nove sankcije

M.

Rusija na SB UN ponovila: A šta je sa Kosovom? “Dvostruki standardi Zapada”

M.

Ostavite komentar