"Prva grupa migranata stigla u Severnu Makedoniju" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Prva grupa migranata stigla u Severnu Makedoniju”

“Prva veća grupa migranata sa grčko-turske granice, navodno, već je stigla u Severnu Makedoniju”, tvrdi bečki dnevnik “Esterajh”.

Austrijski list dodaje da im odatle treba deset dana da dođu do austrijske granice.

Ovaj medij poziva se na fotografiju koju je dobio od jedne obaveštajne službe sa lica mesta, koja pokazuje grupu migranata od oko 1.000 osoba na jednom gradskom trgu u Severnoj Makedoniji.

Avganistanci i Sirijci uspeli su u haosu na grčko-turskoj granici da se “provuku” i niko ne zna koliko je uspelo da prođe, navodi dnevnik.

“Radi se samo o muškarcima i mladim momcima u ovoj prvoj grupi”, navode izvori “Esterajh”.

Za oko desetak dana bi ta prva grupa mogla da dospe do austrijske granice sa Slovenijom Sspilfeld, ukoliko ne bude zaustavljena na srpskoj i hrvatskoj granici, smatraju obaveštajni krugovi.

Ta procena se pokplapa sa onom austrijske vojske, koja očekuje novi talas azilanata krajem iduće nedelje na austrijskoj granici.

“Bićemo pripremljeni, jer smo učili iz talasa 2015.”, poručuju iz austrijske vojske.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova polaze od toga da će migranti ove godine dolaziti samo u većim grupama, a ne jednom ogromnom talasu.

Eksperti ministarstva tri puta dnevno analiziraju aktuelnu situaciju, i imaju svoje ljude u Grčkoj, Severnoj Makedonji, Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, tvrdi list.

Danas objavljeno

Fauči: Bajdenov plan teško ostvariv

M.

Janša: Zbog engleskog soja virusa moguće odlaganje blažih mjera

M.

Neredi u Holandiji, demonstranti zapali laboratoriju za testiranje

M.

Ostavite komentar