Prva DDR5 memorija sa ventilatorima - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Prva DDR5 memorija sa ventilatorima

Kompanija GeIL planira da postane prvi proizvođač koji će na tržište plasirati DDR5 memorijske module sa aktivnim hlađenjem.

Iako je DDR5 memorija efikasnija po potrošnji u odnosu na DDR4, to ne znači da će DDR5 moduli visokih brzina proizvoditi manje toplote u odnosu na DDR4. Tačno je dsa DDR5 radi na nižim naponima nego DDR4, ali i drugi faktori mogu da dovedu do zagrevanja memorisjkih modula visokih brzina.

Zbog toga je GeIL odlučio da, u okviru svoje nove EVO V DDR5 RGB serije DRAM modula, korisnicima ponudi prilagođene “titanium gray” ili “glacier white” provodnike toplote sa RGB osvetljenjem i dva integrisana ventilatora.

Pomenuti ventilatori potiskuju vazduh oko provodnika toplote, kako bi se memorija održavala rashlađenom tokom opterećenja. Sa ovim naprednim rešenjem za hlađenje, GeIL se nada da će svoje module održavati na idealnim toplotnim nivoima, što povećava i potencijale za overklokovanje ove memorije.

GeIL EVO V DDR5 RGB memorija će od jula biti dostupna sa brzinama od 4800 MT/s do 6600 MT/s i u kapacitetima od 32GB (2 x 16GB) i 64GB (2 x 32GB).

Danas objavljeno

Ribe roboti koje jedu mikroplastiku

Zeljka

Italijanski “spyware” hakovao Apple i Android telefone

Zeljka

I Facebook prepisuje od TikToka

Zeljka

Ostavite komentar