Prva dama Katara - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Prva dama Katara

Jedna od najbolje obučenih žena na svijetu, ne nosi previsoke štikle iz ovog razloga!

Osim što je veoma obrazovana, Moza Bint Naser, žena katarskog Šeika Hamada bin Kalife Al Thanija, prava je kraljica stila. Ona je jedna od tri žene Šeika Hamada, i važi za jednu od najlepših žena svih emiratskih šeika.

Ima 63 godine, majka je sedmoro dece i druga supruga nekadašnjeg katarskog emirata. 

Osim što ima niz međunarodnih pozicija, na čelu je jedne velike fondacije, i angažovana je u politici. Međutim, pažnju prilikom svih javnih pojavljivanja, najviše privlače njeni stajlinzi. Tako je bilo i na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru.

Pored marame koja je karakteristična za žene iz arapskog sveta, Moza je nosila dugačku bordo haljinu, koja prati liniju tela. Preko nje je imala ogrtač braon boje, sa efektnim detaljem na ramenu- svetlucavim brošem u obliku krila. Moza je uz ovaj elegantni stajling uparila kožne salonke, i kožnu torbu. Kada je šminka u pitanju, karmin zagasito lila boje doprineo je tome da Moza još jednom opravda titulu stilske ikone.

Koliko pomera granice mode u arapskom svetu, dokazuje zvanična potvrda 2015.godine, kada je primljena u Međunarodnu kuću najbolje obučenih žena na svetu. 
Inače, Moza važi za obrazovanu ženu koja se protivi poligamiji i nasilju u porodici.Nosilac je počasnih doktorata sa renomiranih univerziteta. Udala se kada je imala 18godina, dok je bila student na Katarskom univerzitetu, na kome je kasnije diplomirala sociologiju. Postavši šeikova druga žena, ujedno je postala i prva dama Katara.

Foto: Profimedia

Pročitajte još: Kejt Midlton prvi put u zvaničnoj ulozi PRINCEZE OD VELSA: Glamuroznija nego ikada, a u kosi Dajanina tijara (FOTO)

Šeik Hamad podržava suprugu u sferama, toliko da ma raznim događajima mogu da se vide u usklađenim kombinacijama.
Poznato je da Mozi koristi simpatičnu opasku, a to je da nikada neće obući štikle toliko visoke, da ne bi bila viša od muža i uvredila ga.

Foto: Profimedia

Kako kaže, to je zato što ga beizmerno poštuje.

Danas objavljeno

Hariju Stajlsu pukle pantalone usred nastupa: “Sijevalo” sve što ne treba

Zeljka

Zlatna malina povukla jednu nominaciju zbog negativnih reakcija

Zeljka

Išla na sastanke da bi uštedjela pare, nedjeljno sačuva i do 138 evra

Zeljka

Ostavite komentar