25. Augusta 2020.

Prva Dacia sa toaletom u kabini

Big Portal

Posljednjih nekoliko mjeseci kamperi dobijaju sve veću pažnju. Razlog je veoma jednostavan – aktuelna pandemija virusa korona ograničila je putovanja, radove hotela, restorana i drugih pratećih sadržaja, pa i oni koji su nekako željeli i uspjeli da putuju morali su to da rade po principu “u se i u svoje kljuse”.

Konverzije standardnih modela u kampere nisu ništa novo, no našu pažnju privukla je Dacia Dokker Camperiz koja se trenutno nudi u Španiji. Nastala je na osnovu Dokkera u Stepway izdanju, tako da je u suštini sposobna da se izbori i sa blažim terenskim uslovima vožnje.

Ovaj kamperski Dokker može birati neki od sljedećih motora: 1,5-litarski dizelaš sa 95 ks, ili benzinski 1,3 TCe sa 130 “grla”. Nema šta, ponuda nije nešto naročito velika, ali opet dovoljna da zadovolji vozilo ovakvog tipa.

Najveća promjena kod ovog kampera odnosi se naravno na prtljažni prostor. Sada preuređen za višednevni boravak u vozilu, posjeduje praktično sve što treba za bezbrižan smještaj.

Sa leve strane, u fioci koja se nalazi ispod improvizovanog kreveta, je kuhinjski modul koji posjeduje sudoperu sa slavinom koja vodu crpi iz dva rezervoara od po 10 litara. Pametnim dizajnom i modularnošću se lako postavlja krevet pristojnih dimenzija, širine 110 cm, i dužine 190 cm. Ovaj Dokker posjeduje čak i svoj toalet, čime vjerovatno postao prva Dacia sa takvom opcijom u kabini.

Ako se pitate kolika je cena Dokkera Camperiz, znajte da je za njega u Španiji neophodno izdvojiti skromnih 19.000 evra.

(AutoRepublika)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare