"Provokatori koji i dalje budu 'igrali igre' u Crnom moru dobiće po nosu" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Provokatori koji i dalje budu ‘igrali igre’ u Crnom moru dobiće po nosu”

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio da će, kako je naveo, provokatori koji i dalje budu “igrali igre” u Crnom moru “dobiti po nosu”.

Rjabkov je u intervjuu za moskovski časopis Međunarodni život rekao da Crno more nije mesto gde su takve igre dozvoljene, prenosi Tass.

Govoreći o britanskom razaraču Defender na koga su nedavno, prema tvrdnji Moskve, ispaljeni upozoravajući hici pošto je ušao u ruske teritorijalne vode kod Krima, Rjabkov je ocenio da Sjedinjene Države i Velika Britanija nastoje da popuštaju Ukrajini čak i u situaciji kada postoji opasnost od izbijanja sukoba.

Prema njegovim rečima, Vašington i London bili su svesni posledica i težine takvih postupaka i razumeli su reakciju Moskve.

Rusija tvrdi da je britanski razarač „Defender“ 23. juna ušao u ruske teritorijalne vode kod Krima. Ruski granični brod ispalio je zato hice upozorenja, a avion Su-24M takodje je izvršio upozoravajuće bombardovanje u pravcu broda. London, međutim, tvrdi da na razarač nije pucano i da se nije nalazio u teritorijalnim vodama Rusije.

Danas objavljeno

Podgorica: Protest zbog najavljenog izglasavanja nepovjerenja Vladi

M.

Eskobar: Kosovska vlada mora da formira ZSO

M.

Hrvatska: U centru Pule grafiti s kukastim krstom

M.

Ostavite komentar